Palestinske elever tar en titt på et klasserom som ifølge øyenvitner ble truffet av israelske granater under krigen i sommer. Nå starter gjenoppbyggingen. Foto. Suhaib Salem / Reuters / NTB scanpix

Israel og palestinerne enige om gjenoppbygging av Gaza

FN, Israel og De palestinske selvstyremyndighetene har inngått en avtale om at gjenoppbyggingen av den krigsherjede Gazastripen kan starte, opplyser FNs Midtøsten-utsending Robert Serry.

FN skal ifølge avtalen overvåke hva slags materialer som blir brukt i gjenoppbyggingen og sørge for at de kun blir brukt til sivile formål.

Den innebærer også at private firmaer på Gazastripen kan delta i arbeidet, og at palestinske myndigheter skal kunne lede arbeidet, samtidig som de gir FN-observatørene oversikt over hvordan arbeidet utføres og bruken av materialer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Israel frykter at bygningsmateriell som blir brakt inn i den palestinske enklaven, skal bli brukt til å bygge infrastruktur for militante palestinske grupper.

Bygger nye tunneller fra Gaza inn i Israel - se videoen fra Al-Jazeera som dokumenterer gravingen

50 dager med krig

Store områder på Gazastripen ligger i ruiner etter den 50 dager lange krigen mellom Israel og Hamas.

Palestinske myndigheter har regnet ut at gjenoppbyggingen vil koste 7,8 milliarder dollar, to og en halv ganger så mye som Gazastripens BNP.

Les også
Israel og palestinerne enige om gjenoppbygging av Gaza
Les også
Flyktet fra nazistene i Tsjekkia og Norge
Les også
Anklager Israel for krigsforbrytelserIsrael anklages
Les også
Lite godt svar
Les også
Nye terrortunneler graves fra GazaTunneler Gaza