UTE AV FENGSEL: Arfan Bhatti er ute av fengsel i Pakistan og har gjenopprettet sin profil på facebook der han gir sin støtte til ekstreme islamister. Bildet er tatt utenfor den amerikanske ambassaden i september 2012, der Arfan Bhatti var blant de radikale muslimene som demonstrerte i protest mot videoen «Innocence of Muslims». Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Bhatti advarer Stoltenberg og Norge

Islamisten Arfan Bhatti, som nylig slapp ut av fengsel i Pakistan, advarer Jens Stoltenberg og Norge mot å delta i aksjoner mot opprørsgruppen Den islamske staten (IS).

I et innlegg på Facebook skriver Bhatti blant annet at «Norges sikkerhet ligger i at den ikke deltar i koalisjonen som skal angripe muslimer og deres land», melder TV 2.

Arfan Bhatti fraråder også NATOs påtroppende generalsekretær Jens Stoltenberg å ta over stillingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Ved å innta denne førersetet, vil han nok utsette seg selv, sin familie og ikke minst Norge som nasjon for fare, og vil være en av de fremste mål for Mujahideen», skriver Bhatti, ifølge TV 2.

Les også: Arfan Bhatti oppfordrer til hellig krig

Lars Gule ved Høgskolen i Oslo og Akershus forsker på ytterliggående islamisme. Han mener det er «umulig» å vite om Arfan Bhatti kommer med en advarsel eller en trussel.

– Ut fra det vi vet om Bhatti og det han har vært med på før, så kan det godt være han mener det som en trussel. Men samtidig må vi regne med at pakistanske myndigheter holder godt øye med ham, så hans mulighet for å gjøre noe, må vi anta er ganske begrenset, sier Gule.

Bhatti, som er norsk statsborger med pakistansk bakgrunn, ble pågrepet av Pakistans terrorpoliti ISI i januar i fjor. Han satt fengslet fram til han ble løslatt i slutten av august.

Tidligere denne måneden skrev han på Facebook at endetiden er nær, og oppfordret til hellig krig.

Les også
Arfan Bhatti oppfordrer til hellig krig
Les også
«Ytringsfriheten har bedre kår i Pakistan enn i Norge»
Les også
Tysk forbud mot IS skal demme opp for rekruttering
Les også
Danske partier vil forby reiser til Syria
Les også
Mellom naivitet og fryktDebatt på dagen.no
Les også
CIA: IS har mellom 20.000 og 30.000 krigere