Lederen for den palestinske delegasjonen Azzam al-Ahmed sier de har store forventninger til en permanent våpenhvile. Partene starter indirekte forhandlinger i Egypts hovedstad Kairo i løpet av helgen. Foto: Asmaa Waguih / Reuters / NTB scanpix

Forsiktig optimisme for permanent våpenhvile på Gaza

Israel og Hamas vil starte de indirekte forhandlingene om en permanent våpenhvile søndag, ifølge den palestinske delegasjonen.

Lørdag var det rolig på Gazastripen og det virket som at den midlertidige våpenhvilen, som varer fram til natt til tirsdag.

– Vi har store forventninger om å nå en avtale om en permanent våpenhvile snart, før våpenhvilen utløper, kanskje til og med veldig raskt, sa lederen av den palestinske delegasjonen Azzam al-Ahmed lørdag og legger til at det er forsiktig optimisme om å få på plass en varig våpenhvile.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Må akseptere alle krav

Den palestinske delegasjonen understreket likevel at en avtale kun ville nås dersom Israel aksepterer alle kravene den palestinske delegasjonen har lagt fram.

Den israelske delegasjonen har på sin side ikke ønsket å kommentere forhandlingene.

Fredag besluttet EU å utvide politistyrken i grensebyen Rafah, trene palestinsk grensepoliti- og personell, i tillegg til å overvåke leveranser av materiell som kan bidra til å bygge opp Gazastripen.

– Å returnere til status quo slik det var før konflikten startet er ikke en mulighet, skrev EUs ministerråd i en pressemelding fredag.

Offensiv

Våpenhvilen ble torsdag forlenget med ytterligere fem dager etter at den opprinnelige tre dager lange våpenhvilen utløp.

Den kom på plass etter over én måned med israelsk militæroffensiv mot den palestinske enklaven som er under kontroll av den islamistiske Hamas-bevegelsen.

1.945 palestinere og 64 israelske soldater og tre sivile israelere ble drept i krigen

Les også
Jøder og palestinere sammen på leir i NorgeBridgeBuilders
Les også
Fra en venn av Israel
Les også
Hatet mot de andre
Les også
100.000 mennesker hjemløse på Gazastripen