TAKKNEMMELIG: Stortingspresident OIemic Thommessen (t.h.) var svært takknemmelig for den jobben Per Arne Dahl har gjort gjennom syv år som stortingsprest.

Disse vil bli ny
 stortingsprest

Fem vil bli ny stortingsprest
 etter Per Arne Dahl.

Søkerlisten til ny stortingsprest er klar. Den viser fem mindre profilerte kandidater som ønsker å fylle skoene etter kommende biskop i Tunsberg,Per Arne Dahl.

Listen viser to kvinner og tre menn som ønsker å begynne i stillingen fra oktober.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den første kandidaten erRagna Dahlen (57) fra Oslo. Hun er rådgiver i utdanningsavdeling i Presteforeningen. Hun har etter- og videreutdanning i fagområder innenfor liturgikk, sjelesorg og spiritualitet.

Søker nummer to erSvein Bjarte Mangersnes (50) fra Asker. Han er sykehusprest på Hospice Lovisenberg i Oslo.

På listen står ogsåKjersti Østland Midttun (34) fra Oslo. Hun er prest i Oslo bispedømme.

Konstituert praktikumsleder ved Menighetsfakultetet (MF),Sjur Isaksen (50) fra Fjerdingby, vil også bli ny stortingsprest. Isaksen har tidligere blant annet vært engasjert av Presteforeningen, Kirkerådet og Areopagos for å reise rundt i landet og snakke om hvordan prester kan bevare vitaliteten og lidenskapen i tjenesten.

Sist på listen er en kandidat som står oppført som «unntatt offentligheten». Det er av hensyn til stedet mannen jobber nå, opplyser stortingets direktør, Ida Børresen, til Dagen.

Les også:- Unner ikke Tunsberg å få Per Arne Dahl

– Gode kandidater

Børresen er fornøyd med kandidatene som søker seg prestestillingen på stortinget. Hun sier det viktigste er at søkerne har bred kompetanse innen fagfeltet, hvilket de på søkerlisten har.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg tror ikke det blir vanskelig å finne en god stortingsprest blant disse kandidatene, sier hun.

Børresen understreker at det aldri har blitt fremsatt et ønske eller krav om at den som tar over som stortingsprest etter Dahl skal være en profilert person.

– Det var ikke et krav i utlysningen at søkeren må være profilert. Jeg tror det var tilfeldig at Dahl, som på det tidspunktet var i en statsstipendstilling, ønsket en prestestilling ved siden av. Det ble en god kombinasjon, sier Børresen.

Hun sier intervjurunden vil begynne snart og håper at ansettelsen er klar i midten av september.

– Det har vært et klart ønske at vi fremdeles skal ha denne funksjonen på stortinget, sier Børresen.

Les også:Ny stortingsprest på plass i oktober

– En utfordring

Per Arne Dahl holdt sin sistemorgensamling som stortingsprest i juni. Han sa opp sin stilling på stortinget etter syv år i tjenesten, og blir 21. september innsatt som ny biskop i Tunsberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dahl har hver onsdag vært tilgjengelig for samtaler og sjelesorg i tillegg til at han har ført en praksis med å være til stede både e-post og mobiltelefon ved behov.

Stortingspresident Olemic Thommessen (H) sa tidligere i sommer til Dagen at det ikke er tvil om at det er en utfordring å overta etter Dahl.

– Men dette er jo sånt som vil avhenge litt av hvordan behovet blir. Og behovet endrer seg jo ganske mye avhengig av hvem som er her. Jeg tror at den som kommer hit må ha et øye for den omskifteligheten og skjønne hvor smerten kan tenkes å ligge i det, uttalte Thommessen.