F.v. Knut Arild Hareide (KrF), Trine Skei Grande (V) og Siv Jensen (Frp), under partilederdebatten torsdag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Støttepartiene vil ta imot barn fra Gazastripen

Venstre og KrF er positive til SV-forslaget om å ta imot barn fra Gazastripen som har behov for medisinsk hjelp etter krigen med Israel.

Støtten kom klart til uttrykk under denTV-sendte partilederdebatten i Arendal torsdag kveld. Både Venstre-lederTrine Skei Grande og KrF-lederKnut Arild Hareide mente at det vil være en god idé.

– Jeg skulle ønske at også statsminister Erna Solberg (H) kunne svart et klart ja på dette nå. Hun har fått et brev fra legeMads Gilbert og fra meg med dette forslaget. Jeg opplever likevel med den øvrige støtten at vi er kommet et skritt videre, sa SV-lederAudun Lysbakken til NTB etter debatten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nett-TV:Se partilederdebatten i opptak på NRK.no

Over symbolene

Han viser til at etter den forrige krigen påGazastripen ble barn fløyet til europeiske sykehus.

– Vi har pengene og vi har kapasiteten. Jeg har tro på en løsning, selv om vi er uenige om veldig mye annet når det gjelderMidtøsten. Jeg håper at Høyre og Frp kan la symbolpolitikken ligge, sier Lysbakken.

Under debatten var finansminister og Frp-lederSiv Jensen soleklar på at «vi får mest for pengene ved å bruke de der utfordringene er».

Høyre-leder og statsministerErna Solberg sier at spørsmålet vil bli vurdert, men at veldig mange organisasjoner er enige om at det beste er å bruke pengene lokalt.

– Vi bruker og vi kommer til å bruke mye penger fremover, også på Gaza. Så må vi vurdere hva som er mest kostnadseffektivt. Alle trenger at vi ser på dette i en bred sammenheng, sier Solberg.

Hareide utfordrer

Hareide sier at han vil utfordre regjeringen.

– Denne utfordringen fra Lysbakken er både rett og rimelig. Jeg kommer til å utfordre regjeringen til å gå videre på dette, sa Hareide til NTB etter debatten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Til argumentet om at vi får mest igjen for pengene ved å bruke de lokalt, sier Hareide:

– Det kan man si om alt. Poenget er at i denne saken, er det faktisk mulig å gjøre flere ting.