En bevæpnet politimann holder vakt i landsbyen Montevrain ved Paris, der de leter etter en tiger. AFP PHOTO / MATTHIEU ALEXANDRE

Tigerjakten utenfor Paris fortsetter

Tigeren som er sett ved Disneyland utenfor Paris, var i morgentimene fredag fortsatt på frifot.

En rekke øyenvitner fortalte torsdag at de hadde sett en tiger i landsbyen Montevrain, bare et steinkast fra Disneyland, 40 kilometer øst for Paris.

Verken de som så dyret, eller eksperter som har undersøkt spor i området, er i tvil om at det dreier seg om en tiger på rundt 70 kilo. Politikilder bekrefter at det er funnet spor etter det store kattedyret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det fins ikke tvil, det er en tiger, sier Robert Picaud, en av dem som deltar i tigerjakten utenfor den franske hovedstaden.

Store mannskaper utstyrt med hunder og rifler med bedøvelseskuler finkjemmet torsdag landsbyen og et skogsområde i nærheten, men uten hell.

Skoler og barnehager ble holdt stengt og myndighetene ba folk i området om å holde seg innendørs, eventuelt om å se seg særdeles godt for på vei inn og ut av bilen.

Sent torsdag kveld ble tigerjakten innstilt, men den blir gjenopptatt ved daggry fredag. Et helikopter med varmesøkende kamera fortsatte letingen gjennom natten, men også det var resultatløst.

Hvor tigeren kommer fra, er et stort mysterium. Disneyland har mange attraksjoner, men ingen tiger. En dyrehage i nærheten savner heller ingen dyr, og et omreisende sirkus som nylig var i området, nekter for å ha hatt noen tiger blant sine dyr.