Emanuel Minos er innlagt på sykehus og svært syk.

Emanuel Minos på sykehus

Emmanuel Minos (88) er lagt inn på sykehus med lungebetennelse. Den folkekjære evangelisten har hatt kreft i en årrekke.

– Natt til fredag ble han relativt dårlig og kom tilbake til sykehuset. De trodde nesten de skulle miste ham, men han har kommet seg igjen, og er noe bedre nå, sier Finn Henrik Friis Larsen som nettopp har snakket med kona, Aase Minos, og datteren når Dagen tar kontakt. Friis Larsen er tidligere pastor i Regnbuen kristne fellesskap og rektor ved Oslo International Bible College (OIBC). Friis Larsen og kona, Solveig er gode venner av den kjente pinseevangelisten og hans kone, Aase. De to familiene har tilbragt mye tid sammen de siste årene.

– Vi er i faktisk litt i slekt gjennom hans adoptivfar. Jeg mener Emanuels pleiefar og min morfar var fettere, sier Friis Larsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han forteller at Emanuel Minos fikk lungebetennelse i begynnelsen av måneden, noe som medførte at han ble veldig svak.

– Han har vært noe på Diakonhjemmet, men var hjemme sist helg og ba meg komme for å be for ham. Vi hadde en god stund sammen med min kone Solveig og Aase, sier Friis Larsen, som opplevde den aldrende evangelisten optimistisk.

– Han stoler på Gud, og er veldig takknemlig for forbønn, sier Friis Larsen. Han kommenterer at Minos er klar i tanke og ord til tross for høy alder.

– Vi synes Norge trenger ham og håper folk vil be om at sykdommen må vike så han kan komme til krefter og fortsette å forkynne. Vi vet at Gud rår for dager og timer, men trygler Gud om forlengelse, sier Henrik Friis Larsen.

Les også
Giganten Emanuel Minos
Les også
Skilsmissetrend kan snus, tror Emanuel MinosDiamantbryllupsparet MinosDiamantbryllupsparet Minos
Les også
- Evangelist nummer èn i Norden
Les også
- Terroraksjonen innvarsler endetiden
Les også
Kreftsyke Emanuel Minos ber om forbønn