En av veggene i moskeen som ble rammet av et brannangrep utenfor Nablus på den okkuperte Vestbredden tirsdag. På hebraisk er det spraymalt navnet på en israelsk bosettergruppe som kaller seg for «prislapp» og Kahane. Foto: Abed Omar Qusini / Reuters / NTB scanpix

Moské påtent på Vestbredden

Israelske bosettere er mistenkt for å ha satt en moské i brann på Vestbredden tirsdag.

Israelsk politi opplyser at hendelsen, som skjedde i landsbyen Aqraba øst for Nablus, etterforskes.

Innbyggere forteller til nyhetsbyrået Reuters at de løp for å slukke brannen da de oppdaget røyk fra moskébygningen før daggry tirsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Et teppe ble ødelagt og en vegg ble sotet av flammene. I tillegg ble moskeens vinduer knust, og en dør fikk også skader, melder den israelske avisen Haaretz.

– Hvis vi ikke hadde skyndet oss ut for å slukke brannen, kunne hele bygningen ha gått opp i flammer, sier en av dem, Maher Fares.

På en av moskeens utevegger er det skriblet «prislapp» på hebraisk. Begrepet er en eufemisme for nasjonalistisk motivert hatkriminalitet utført hovedsakelig mot palestinsk og arabisk eiendom.

Israelske bosettere har ifølgen avisen utført en rekke slike angrep siden 2008. Gjerningsmennene opplyser selv at målet er at enhver motstand mot bosetninger skal ha en pris.

Bosettingen Itamar ligger rundt 4 kilometer nord for Aqraba.

Les også
Parlamentet vedtar symbolsk å anerkjenne Palestina
Les også
Israel ikke invitert til givermøtet for Gazastripen
Les også
Rawabi mangler både vann og veiRawabi utsatt
Les også
Lover milliarder til palestinsk gjenoppbygging