Russland har planlagt krigen i Ukraina i minst elleve år, hevder en tidligere rådgiver av president Vladimir Putin. Foto: Alexei Nikolsky / Reuters / NTB scanpix

– Krigen i Ukraina planlagt i elleve år

Krisen i Ukraina oppsto ikke plutselig, men er et resultat av langsiktig planlegging fra Russland, hevder Vladimir Putins tidligere rådgiver Andrej Illarionov.

– Dette er en langsiktig plan som Russlands generaler har utviklet i minst elleve år og som ikke går an å stoppe, sa Illarionov på en sikkerhetskonferanse i Riga, ifølge avisen Postimees.

– Tidligere tenkte man at om vi lar Russland få Sør-Ossetia og Abkhasia i Georgia er alt greit. Siden har man tenkt at om Russland får Krim-halvøya så er det nok. Men nei, appetitten bare fortsetter å vokse, fortsatte han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Illarionov jobber nå som seniorforsker ved tankesmia Cato i Washington. Han var økonomisk rådgiver for Putin mellom år 2000 og 2005.

Les også: «De prøvde å redde hverandre da de ble drept»

Pastor Oleksandr Pavenko var i kirken da prorussiske separatister dukket opp og bortførte to av sønnene hans og to diakoner. Han fant dem igjen i en massegrav.

Les også
«De prøvde å redde hverandre da de ble drept»Drapene i Slavjansk
Les også
Kirkeledere vil fortsette dialogen etter toppmøte
Les også
– EU iverksetter nye sanksjoner mot Russland
Les også
Når KrF truer med militærmakt
Les også
Propaganda splitter russere og ukrainereKrig i Ukraina