Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson sier partiet har nådd sine tre viktigste mål i årets riksdagsvalg. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB scanpix

Åkesson: – Dette er helt fantastisk

Sverigedemokraterna er Sveriges tredje største parti, befester vippeposisjonen og har doblet oppslutningen. Det synes partileder Jimmie Åkesson er «helt fantastisk».

– Det har vært en fantastisk valgkamp, og alle som er her, alle som har bidratt, 13.000 partimedlemmer og hundretusener av velgere, fortjener en stor, stor takk, sa Åkesson da han talte til partiets valgvake.

Deretter oppsummerte han målene partiet hadde satt seg:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi skulle beholde vippeposisjonen; det har vi gjort. Vi skulle få en absolutt vippeposisjon, hvor ingen andre partier, i hvert fall ikke Miljöpartiet, skulle kunne velge side og blokkere oss; det målet har vi nådd. Og vi skulle doble oppslutningen; vi har gjort det og mer til, sa Åkesson til applaus fra salen.

Han sa også at han egentlig ikke bryr seg om prosenten og ikke synes det er så viktig. I praksis kan prosenten også vise seg å være irrelevant, all den tid ingen av de andre riksdagspartiene vil samarbeide med Sverigedemokraterna.

Les også
Utleieren tok strømmen på Sverigedemokraternas valgvake
Les også
– Kan bli vanskelig situasjon i Sverige
Les også
Uro over Sverigedemokraternas brakvalgFakta om SVTs valgdagsmåling
Les også
Feministisk gjennombrudd i Sverige