Rivaliserende militsgrupper i Libya kjempet søndag om kontrollen over Tripolis internasjonale flyplass. Alle flyvinger til og fra flyplassen er innstilt. Foto: Hani Amara / Reuters / NTB scanpix

Sju drept i kamper ved flyplass i Libyas hovedstad

Minst sju personer er drept og 36 såret i harde kamper ved den internasjonale flyplassen i Libyas hovedstad Tripoli.

Det opplyser landets helsedepartement til Reuters. Flyvinger inn og ut av flyplassen er stanset.

Beboere i området sier imidlertid at kampene ser ut til å ha roet seg utover ettermiddagen søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flyplassen har de siste årene vært kontrollert av en antiislamistisk milits, Zintan-militsen, men søndag morgen gikk en annen militsgruppe til angrep, opplyser en kilde ved flyplassen. Raketter skal ha truffet området rundt flyplassen tidlig om morgenen. Det blir også meldt om skyting.

TV-bilder tyder på at angriperne de kommer fra byen Misrata vest i landet.

Medlemmer av begge militsene blir nå lønnet av staten. Målet har vært å integrere dem i den libyske regjeringshæren, men så langt har forsøket vært mislykket.

Zintan-militsen er en tidligere opprørsgruppe som kommer fra byen Zintan sørvest for hovedstaden. Gruppa er en av de viktigste støttespillerne til liberale politikere som forsøker å demme opp for mektige islamister som kjemper for å fylle maktvakuumet etter at diktatoren Muammar Gaddafi ble styrtet under opprøret og NATO-bombingene i 2011.

USA advarte lørdag om at konflikten i Libya kan spre seg og bli enda mer omfattende.

– Den nye nasjonalforsamlingen må samle seg så raskt som mulig og få på plass en ny grunnlov, framholdt talskvinne Jen Psaki i det amerikanske utenriksdepartementet.

Les også
Irakere oppfordres til å støtte ISIL
Les også
USA stenger Midtøsten-ambassader etter terrortrussel
Les også
Islamkritisk journalist skutt og drept i Libya