Røyk stiger opp etter et angrep i Gaza by lørdag. Foto: Reuters/NTB scanpix

Israelske spesialsoldater såret på Gazastripen

Fire israelske spesialsoldater er blitt lettere såret i Gaza, ifølge Israel. Landet skal ikke ha sendt bakkestyrker inn på Gazastripen tidligere denne uken.

Spesialstyrkene gikk til aksjon mot et sted som har vært brukt til å skyte raketter mot Israel, ifølge det israelske militæret.

Det oppsto en skuddveksling som førte til at fire soldater ble letter såret. Ifølge palestinske kilder ble tre væpnede Hamas-medlemmer drept i sammenstøtet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Skuddvekslingen fant sted i nærheten av Gaza by, ifølge den israelske hærens radio. Israels regjering vurderer en bakkeinvasjon på Gazastripen, men det er så langt ikke noe som tyder på at spesialstyrkenes raid er starten på en større operasjon.

Israel fortsetter å bombe mål på Gazastripen med fly, droner og artilleri, og lørdag ble den blodigste dagen så langt i konflikten som begynte denne uken. Til sammen 52 mennesker ble drept, ifølge nyhetsbyrået AFP.

18 personer ble drept i et angrep rettet mot hjemmet til politisjefen på Gazastripen, Tayseer al-Batsh, ifølge palestinske helsemyndigheter. Alle de drepte skal være medlemmer av al-Batshs familie. Minst 45 mennesker ble såret, og det fryktes at det fortsatt befinner seg skadde under bygninger som kollapset under angrepet i Gaza by.