Myndighetene i Colorado, den første delstaten i USA som gjorde salg av cannabisprodukter lovlig i januar i år, har beregnet behovet for cannabis i år til å være hele 130 tonn. Også i Seattle i Washington, som sist tirsdag fikk sin første cannabis-butikk, meldes det om stort behov for produktene. Butikken Cannabis City (bildet) måtte stenge etter tre dager. Da var varebeholdningen på 4,5 kilo solgt unna. Foto: Reuters / Jason Redmond / NTB scanpix)

Colorado trenger 130 tonn med marihuana i år

Delstatsmyndighetene i Colorado har beregnet at behovet for marihuana i år vil være på 130 tonn. Colorado er den første delstaten i USA som åpnet for lovlig salg av cannabis i egne butikker.

USAs første marihuanabutikker åpnet i Colorado i januar i år og behovet har vist seg å være stort.

Hovedårsaken skal være at de tyngste brukerne – de som røyker marihuana hver dag – har kjøpt inn langt større doser enn ventet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Over 90 prosent av cannabisen som er solgt, har gått til delstatens egne borgere, viser en undersøkelse som myndighetene nylig la fram.

Sist tirsdag åpnet delstaten Washingtons første butikker som selger marihuana, og også der er behovet stort. En butikk i Seattle måtte stenge fredag, bare tre dager etter den åpnet. Årsaken var tomme hyller etter at varebeholdningen på 4,5 kilo marihuana var solgt.

Norske utsalgssteder for marihuana kan man nok se langt etter. Både myndighetene og folk flest er negative. I en spørreundersøkelse sist uke svarte åtte av ti nordmenn at de ikke mente hasj burde bli lovlig i Norge.

Både hasj og marihuana utvinnes av cannabisplanten.

Les også
Avblåser grønn hasj-stridMiljøpartiet De Grønne
Les også
Meiner sexkjøp, cannabis og aktiv dødshjelp bør vere lovlegLiberalisme
Les også
Cannabis til en milliard beslaglagt utenfor Italia