EVANGELIST: Knut Arild Hareide preker til stevnedeltakerne på Sarons Dal. FOTO: Malene Bjørgaas

– Velkommen til evangelist Knut Arild

Knut Arild Hareide talte i ettermiddag på møte i Sarons Dal, og talen skulle være utenom det partipolitiske.

Møteleder innledet med å ønske velkommen evangelist Knut Arild Hareide, noe som førte til god humring i salen. Sammen med koret fra Evangeliesenteret og Lise Karlsen bidro Hareide altså i dag med noe litt annerledes enn hva han pleier.

Hareide åpnet talen med å foreslå å invitere Erna Solberg eller Jonas Gahr Støre til neste års stevne, før han setter i gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 – Hva vil det si å følge Jesus? begynner han.

LIVE: Følg sommerstevnet i Sarons Dal

Ikke partipolitisk

Rune Edvardsens offentlige støtte til Arbeiderpartiet på fjorårets Sarons Dalførte til tap av faste givere. I år inviterer ledelsen inn en kristen politiker som fokuserer på at hvilket parti du som kristen stemmer, ikke er viktig. Det fungerte godt, og vi får se om noen av de skeptiske faste giverne fra tidligere i år kommer tilbake i løpet av stevnet.

Antall oppmøtte på ettermiddagsmøte var større enn tidligere og i tilegg til tale fikk vi vitnesbyrd fra frelste eksrusmisbrukere fra Evangeliesenteret.

Les også:Fra A1 til Sarons Dal

Bibelens verdier

Selv om politikken ikke skulle være i fokus, kunne mange av poengene i talen minne om KrFs grunnleggende verdier, noe som kanskje ikke er så rart. I talen tok han utgangspunkt i tre verdier Bibelen snakker om, nemlig menneskeverdet, forvalteransvaret og nestekjærligheten. Dette er tre verdier KrF også verdsetter høyt. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hareide selv sier til Dagen at han tror Bibelen har verdier som alle partiene legger til grunn for politikken, og at det er veldig viktig for ham å ikke støte kristne som støtter andre partier. Han forteller at han kjenner flere kristne i alle de forskjellige partiene. 

Evangeliesenteret

Det var rørende å høre historiene til eks rusmisbrukerne som fortalte sine vitnesbyrd fra scenen, og få høre Lise Karlsen, grunnleggeren av Evangeliesenteret. Knut Arild har også et personlig forhold til Evangeliesenterets arbeid.

– En av de vi var aller mest glad i fikk utfordringer med rus men tilbudet rundt var ikke godt nok, forteller han fra scenen. De hadde ringt Evangeliesenteret og fått hjelp med en gang.

Se også: På Stevneguiden.no får du oversikt over hva som skjer i Kristen-Norge i sommer

Jesus i Norge

Hareide avslutter talen sin med å si at han ønsker at det Norske folk skal få bli kjent med sine røtter og få lære Jesus å kjenne.

(Utvidet sak med intervju i papiravisen tirsdag)