SLO: Det gikk ut over flere eldre pinsevenner, blant dem en 90-åring, da to fulle mannfolk tok seg inn i pinseforsamlingen i Heidal lørdag.

Slo til 90-åring på pinsemøte

At det kan gå for seg på pinsemøter, er nok noe enkelte forestiller seg, men at eldre folk går i gulvet under annet enn Åndens påvirkning, er heldigvis sjelden.

Det var akkurat det som skjedde i pinseforsamlingen Betel i Heidal i Gudbrandsdalen lørdag kveld ifølge avisen Gudbrandsdølen Dagningen i Lillehammer.

Avisa får opplyst hos lensmannen i Lesja og Dovre at det skal stå bra til både med en 90-åring og de andre som ble utsatt for vold.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bråk og spetakkel

To berusede personer tok seg inn i pinsevennenes lokale og lagde bråk. Lensmannskontoret ser på saken som svært alvorlig og etterforsker nå episoden der flere ble slått, deriblant den over 90 år gamle mannen. En av representantene for Evangeliesenteret fikk brillene ødelagt.

– Å gå til angrep på eldre, forsvarsløse mennesker på denne måten, er stygt, sier operasjonsleder Geir Stavheim ved Gudbrandsdal politikammer til avisa.

Samlet inn penger

Først etter en time kom politiets nærmeste patrulje og løste flokene for de 30 som var til stede – paradoksalt nok for å samle inn penger til Evangeliesenteret som nettopp hjelper folk med rusproblemer.

De uønskede gjestene forholdt seg først rolig, men så startet bråket.

– Ei brennevinsflaske kom fram, og så balla det på seg. Det var ikke noe koselig, sier en anonym kvinne som sier hun aldri har opplevd noe lignende og at det ikke ble noe av innsamlingen.

Politiet har arrestert den ene mannen og vet hvem den andre er.

Les også
Evangeliesenteret får folkehøgskole
Les også
Kritisk til alkoholbruk i pinsemiljøer