Bildet er fra en demonstrasjon utenfor synagogen i Lyon i Frankrik 31. juli 2014. Foto: ROMAIN LAFABREGUE /AFP / NTB Scanpix

– Dobling i antall antisemittiske angrep i Frankrike

Det var dobbelt så mange antisemittiske angrep i Frankrike i årets sju første måneder som i samme periode i fjor, opplyser landets største jødiske organisasjon.

Totalt var det registrert 529 antisemittiske handlinger eller trusler fram til slutten av juli, mot 276 i samme periode i fjor, opplyser Rådet for jødiske organisasjoner (CRIF). Tallene har de fra innenriksdepartementet.

Handlingene omfatter blant annet vold mot individer, ildspåsettelse og hærverk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I en erklæring sier CRIF at slike antisemittiske handlinger fører til økt uro blant franske jøder og kaster en skygge over deres framtid.

Nye typer vold

Mest urovekkende er nye typer vold, blant annet angrep som organiserte gjenger står bak og angrep på synagoger, samt hærverk mot jødisk-eide forretninger.

I forrige uke opplyste den franske filialen av Jewish Agency at flere jøder har forlatt Frankrike og reist til Israel i år enn fra noe annet land.

Frankrike har Europas største jødiske befolkning – mellom 500.000 og 600.000, noe som er den tredje største jødiske befolkningen etter Israel og USA.

Men Frankrike er også landet i Europa med den største muslimske befolkning på rundt 5 millioner.

Nasjonal front

Franske jøder er bekymret over voldelige angrep som drapet på en rabbiner og tre jødiske barn av en al-Qaida-tilknyttet mann i Toulouse i 2012 og den kraftige veksten til Nasjonal front, som anklages for å være både antisemittisk og antiislamsk.

I tillegg førte Israels krig mot Gaza i sommer til å økt fiendskap mot jøder, med angrep mot og plyndring av jødiske forretninger, særlig blant unge innvandrere fra Nord-Afrika.

Les også
Tenåringsjenter i Frankrike radikaliseresMuslimer og jøder i Frankrike
Les også
Fransk synagoge angrepet med brannbomber
Les også
Betydelig økning av antisemittismen i 2013
Les også
Illevarslende for Europas jøder
Les også
Jødehat på fremmarsj
Les også
Vil ha organisasjon for «Forente religioner»Peres og pave Frans
Les også
Kristen sionisme
Les også
Franskmann terrorsiktet for angrep på jødisk museum
Les også
Hat mot Israel, hat mot jødene
Les også
«Jeg har lyst til å skyte de fordømte sionistene»