Norge gir 30 millioner kroner i nødhjelp til Gazastripen, sier utenriksminister Børge Brende lørdag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Norge gir 30 millioner kroner til nødhjelp på Gazastripen

Utenriksminister Børge Brende (H) sier at Norge gir 30 millioner kroner til humanitære organisasjoner som arbeider med nødhjelp på Gazastripen.

– FN har slått fast at det er en ren humanitær nødssituasjon i Gaza. I dag bevilger vi 30 millioner kroner for å hjelpe til med medisiner og å hjelpe de barna som trenger behandling, sier Brende til NRK.

Midlene gis til FN og det internasjonale Røde Kors og andre humanitære organisasjoner som driver virksomhet på Gazastripen, ifølge utenriksministeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Brende har vært i New York siden mandag for å forsøke å bidra til det diplomatiske arbeidet mot en våpenhvile i Midtøsten.

Lørdag ble det kjent at FNs sikkerhetsråd er enige om en felles appell der Israel og palestinere blir bedt om å inngå våpenhvile. Landene uttrykker også stor bekymring for de sivile på begge sider av konflikten.

Hittil er 135 palestinere er drept og flere hundre såret etter at Israel tirsdag startet militæraksjonen «Operation Protective Edge».

Les også
Israels venner ber Israel inngå våpenhvile
Les også
Til dem som fordømmer Israel
Les også
«De tapte omdømmekrigen på forhånd»Gaza-krisen
Les også
USA tilbyr seg å mekle mellom Israel og Hamas