REKTORER: Avtroppende og ny rektor ved KG. Tjostolv Berger (t.v) går av etter 21 år, og Nils-Tore Sagen Mosvold begynner.

Ny KG-rektor

Fra høsten av tar Nils-Tore Sagen Mosvold over som rektor på Kristelig Gymnasium (KG) etter Tjostolv Berget, som har hatt jobben i intet mindre enn 21 år.

– Som skoleleder føltes rektorjobben på KG som en «once in a lifetime - mulighet» sier Sagen Mosvold til KGnytt.

I starten hadde den nye rektoren nemlig ikke spesielt stor interesse for jobben, men endret mening ut over i prosessen med styret

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den nye rektoren har selv gått seks år på skolen, og har jobbet der over to perioder tidligere. Han er å finne på forskjellige klassebilder fylt av frisyrer i god 80-talls stil. I august inntar han skolen for første gang som rektor. Han er den sjuende rektoren i rekka i løpet av skolens vel hundre år.

Vinne dem for Kristus

KG, eller Kristelig Gymnasium, er eid av Misjonsselskapet sammen med Normisjon og Norsk Luthersk Misjonssamband. Det er drøy 1000 elever ved skolen som underviser fra 8. trinn til 3. vgs. Skolen hadde sin oppstart i 1913 og som siste punkt i skolens formål står det fremdeles fast at skolen i alt sitt arbeid vil søke å vinne og bevare de unge for Kristus.

Mottoet « Mer enn en skole» gjør KG til en unik skole mener rektoren.

– Jeg har sterk tro på at vi gjennom våre holdninger og handlinger utruster elevene våre med et solid verdigrunnlag som de har med seg resten av livet, sier han til KGnytt.

I godt selskap

I rekken av rektorer ved skolen finner vi flere profilerte kristenledere, og de sitter ikke for korte perioder. Hans Bovim, og Hans Høeg har begge en fartstid på 30 år i sin tid.

Elevene er viktigst

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sagen Mosvold mener at en god skole har elevene i sentrum i det daglige. Det skolen driver med skal alltid ha som formål å gi elevene økt læring. Han vil ta med seg forskning om hva som gir økt læring, sammen med flere års erfaring i lærerstaben for kunne utvikle skolen videre og kvalitetssikre praksisen.

– Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med KG og jeg har som ambisjon å navigere klokt mellom bevaring og fornying, avslutter han.