Venstrepolitiker Abid Raja kritiserer Raymond Johansen og Sylvi Listhaug. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Venstre-Raja mener Listhaug og Johansen ødelegger 1. mai

Venstres Abid Raja mener Sylvi Listhaug (Frp) og Raymond Johansen (Ap) misbruker 1. mai-talen ved å gå i strupen på hverandre istedenfor å tale arbeidernes sak.

– Istedenfor å kjempe for arbeidernes rettigheter og snakke om egen politikk, benytter de denne anledningen til å gå i strupen på hverandre. De misbruker rett og slett 1. mai-talen, sier Raja til ABC Nyheter.

Venstre-politikeren omtaler Listhaug og Johansens retorikk som «billig» og «partipolitisk». Han mener også at de to burde være mer opptatt av arbeiderne, og mindre opptatt av hverandre på arbeidernes dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Utspillet fra Raja kommer etter at Sylvi Listhaug i Drammen tirsdag rettet ramsalt kritikk mot Ap. Særlig fikk partileder Jonas Gahr Støre unngjelde.

– Han er født med sølvskje i munnen. Han har aldri hatt en vanlig jobb, og er utdannet blant eliten i Frankrike. Det er ikke noe galt med høy utdanning, men hvem gjenspeiler folket? Det er Frp. Vi er partiet for folk flest. Vi er partiet for arbeidsfolk, sa Listhaug.

Hennes parti, samt regjeringen Frp er en del av, ble på sin side beskrevet med lite smigrende ordelag av Oslo-byrådsleder Raymond Johansen. Han mente at Frp på ingen måte er noe parti for arbeidere.

– Milliarder i skattekutt til de rikeste og angrep på arbeidstakeres rettigheter er fasiten etter fem år med Frp i regjering. Jeg stoler ikke på dem. De vil noe annet enn oss, sa Raymond Johansen på Youngstorget i Oslo.

Les også
Listhaug til frontalangrep på Støre og norsk innvandringspolitikk
Les også
Støre: Ap skal ikke bli som andre sosialdemokratiske partier i Europa
Les også
Støre til angrep på «klassisk Høyre-regjering»
Les også
Listhaug: LO og Ap eier ikke 1. mai
Les også
Listhaug-maleri stilles ut