Politiet står ved inngangen til hotellet i Skopje som er blitt stengt av etter at en britisk hotellgjest med ebolasymptomber døde torsdag. Foto: Ognen Teofilovski / Reuters / NTB scanpix

Ebolafrykten sprer seg i Europa

Sjekk av flypassasjerer i London. Avsperring av en boligblokk i Paris. Flere sykehusinnleggelser. Ebolaviruset sprer stadig mer frykt i europeiske land.

En britisk mann som mistenkes å ha vært smittet med ebolaviruset, døde torsdag i Makedonia. Hotellet han bodde på, er blitt stengt av, opplyser helsemyndighetene.

I Praha ble en tsjekkisk mann samme dag innlagt på sykehus med symptomer på ebola.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Franske myndigheter sperret torsdag kveld av en boligblokk utenfor Paris på grunn av frykt for at en mann med opphav fra Guinea kunne være ebolasmittet. Det viste seg kort tid senere å være falsk alarm.

Storbritannia har samtidig innført en utvidet medisinsk sjekk for passasjerer som kommer til britiske flyplasser og togstasjoner fra ebolarammede områder i Vest-Afrika. Den utvidede sjekken vil i første omgang bli innført ved flyplassene Heathrow og Gatwick i London og ved Eurostars togstasjoner.

Birgitte Gundersen er klar for å reise til Sierra Leone, et av landene som er hardest rammet av ebola-utbruddet. Se reportasjen på NRK:

Den spanske sykepleieren som er smittet av ebola, er blitt dårligere og står i fare for å dø, ifølge spanske myndigheter.

Også i Norge ligger en kvinne på sykehus etter å ha blitt smittet av ebola i Sierra Leone. Hun blir behandlet ved Oslo universitetssykehus Ullevål.

Eksperter mener det er overveiende sannsynlig at ebolaviruset vil nå flere europeiske land i løpet av oktober.

I Vest-Afrika har utbruddet hittil krevd over 3.800 liv.

FN ber om umiddelbar handling mot ebolakrisen - og Børge Brende reiser til de hardest rammede områdene i Vest-Afrika

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også: Vest-Afrika betaler en skyhøy pris for ebola-epidemien

Ebola

Et virus som er svært smittsomt. Tall fra Ves-Afrika viser at omtrent halvparten av dem som blir smittet av viruset, dør av sykdommen.

Oppdaterte tall fra Verdens helseorganisasjon (WHO) viser at det er registrert over 4000 døde av ebola-viruset.

Guinea og Liberia er hardest rammet av epidemien.

Omkring 20 norske misjonærer har for tiden sin tjeneste i nabolandene Elfenbeinskysten og Mali. Det er ikke registrert tilfeller av ebolasmitte i disse landene.

Hvis epedimien skulle spre seg til misjonsfeltene, kan det bli aktuelt å evakuere norske misjonærer .

Les også
Antatt ebolasyk brite døde i Makedonia
Les også
90 norske helsearbeidere har meldt seg til ebola-tjeneste
Les også
Brende reiser til Ebola-rammede områderEbola
Les også
FN ber om umiddelbar handling mot ebolakrisenEbola
Les også
Ebolalege i Spania refser sykehus