Et overvåkningsbilde fra kjøpesenteret Westgate i Nairobi, Kenya, viser to av terroristene som drepte tilsammen 67 mennesker i angrepet i september i fjor. Den norske 23-åringen som er utpekt som en av angriperne, døde i angrepet, ifølge FBI. Foto: NTB Scanpix

FBI: – Norsk-somalisk terrorist døde i angrep mot kjøpesenter

Den norske 23-åringen som er utpekt som en av angriperne mot Westgate-kjøpesenteret i Nairobi i Kenya i fjor, døde i angrepet, ifølge FBI.

PST bekreftet i fjor overfor kenyansk politi at en 23 år gammel norsksomalier var en av terroristene, sier en kilde i Kenya til NRK.

67 mennesker ble drept da terrorgruppen al-Shabaab angrep Westgate-kjøpesenteret i hovedstaden Nairobi i september i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge FBIs utsending i Nairobi, Dennis Brady, ble alle angriperne drept, på tross av at etterforskere kun fant levningene til tre av de fire terroristene.

– Våre etterforskere gjorde betydelige funn, og det er ingen bevis på at noen av angriperne rømte fra stedet der det siste sammenstøtet fant sted, forteller Brady i et intervju på byråets nettsider.

– Kenyanerne satt opp en veldig sikker sperring, noe som gjør rømming usannsynlig. Dessuten, hadde angriperne klarte å rømme, så ville det blitt feiret og brukt i propagandaøyemed av al-Shabaab. Det har ikke skjedd, sier Brady videre. (©NTB)

Les også
USA utlover 18 millioner i dusør for «norsk-somalier»
Les også
- Styrket mistanke mot terrormistenkt nordmann
Les også
Åtte fengslet etter terroren i Nairobi
Les også
Landesorg i Kenya etter kjøpesenterangrep