Dansk politi og soldater advares om terrorfare

Hendelsene hvor uniformerte politibetjenter og soldater har blitt rammet av uprovosert vold, har fått dansk etterretningstjeneste til å advare om at også dansker kan være terrormål.

Rikspolitiet oppfordrer i et brev politidistriktene til å opplyse personalet om forholdene, ifølge DR Nyheder. Et lignende brev har også blitt sendt ut til landets soldater, hvor de får beskjed om å «vise skjerpet oppmerksomhet overfor ukjente personer, uidentifiserte kjøretøy eller gjenstander samt mistenkelig atferd og aktiviteter, særlig i forbindelse med offentlige og større arrangementer».

I likhet med Norge har Danmark en oppdatert terrortrussel hvor uniformert politi og soldater oppfordres til å være ekstra varsomme.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Både Forsvarets etterretningstjeneste og Rikspolitiet understreker at den generelle trusselen mot Danmark og uniformert personell ikke har steget, men fortsatt ligger på «alvorlig» på landsplan og «middels» for militæret og politiet.

Terrorforskeren Magnus Ranstorp sier at trusselen soldater og politi står overfor i Danmark og Norge, er lik.

– Både Norge og Danmark deltar aktivt i koalisjonen mot Den islamske staten, så trusselbildet er det samme mot de to landene, sier han.

Les også
PST erkjenner at åpenhet om trusler er problematisk
Les også
Politiet vil ha væpnet vakthold på Stortinget
Les også
Soldater fritas fra uniformsplikt på reise
Les også
Tajik sier nei til bevæpnet politi
Les også
Frykter terroranslag mot nordmenn i uniform