RAKETTSKYTING: I det sola går ned over Gaza vert ein rakett skoten fra Gaza mot Ashkelon i Israel. Klokka er halv åtte om kvelden søndag 24.august. Tre minuttar etter bombar Israel utskytingsrampen i Gaza. Drønnet og røykskya er lett å sjå.

– Israel ønsker internasjonal styrke til Gaza

Det israelske utenriksdepartementet skal ha foreslått at det opprettes en internasjonal styrke som skal drive observasjon og sikkerhetsarbeid i Gaza, skriver avisen Haaretz.

Avisen Haaretz skriver søndag at utenriksdepartementet for to uker siden sendte den israelske regjeringen dette forslaget i et hemmeligstemplet dokument.

Departementet mener en slik styrke vil kunne drive effektivt sikkerhetsarbeid i Gaza.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dagens Israelkorrespondent John Solsvik fulgte rakettene som skytes fra Gazastripen mot Israel. Les reportasjen: Ett døgn i rakettregnet

Storbritannia, Tyskland, Frankrike og andre EU-land skal allerede ha luftet ideen om å delta i en observasjonsstyrke. Styrken vil være en videreføring av den europeiske observasjonsstyrken som var stasjonert i tilknytning til grenseovergangen i Rafah fra 2005 til 2007.

Ifølge Haaretz foretrekker utenriksdepartementet en styrke fra EU-land over andre alternativ. Det er også nevnt mulighet for en styrke med bidrag fra land som USA, Canada, Australia og New Zealand, i tillegg til Europa. Videre er nevnes muligheten for en styrke fra NATO eller FN.

Utenriksdepartementet foretrekker EU-alternativet fordi en slik styrke er mest tilgjengelig og fordi europeerne allerede har vist interesse for å delta, skriver avisen.

Les også
Terrorforsker: Vi må ikke få panikk
Les også
Norge tar avstand fra israelsk ekspropriering
Les også
Israel er bærebjelken i Guds frelsesplan
Les også
– Har håp for NRK
Les også
Importøkning fra Israel til tross for krig i GazaImport fra Israel