Med Israel for freds (MIFF) støttemarkering for Israel i Oslo i november 2012. Foto: MIFF

MIFF har passert 8000 medlemmer

Aldri tidligere har Med Israel for fred (MIFF) hatt så mange støttespillere. Organisasjonen har fått tusen nye medlemmer i løpet av tre uker.

– Det er gledelig at så mange reagerer positivt, og støtter opp om en organisasjon som ønsker å bære fram Israels argumenter, sierConrad Myrland.

Han viser til atIsrael har fått mye fordømmelse under operasjonen iGaza. Myrland kjenner ikke til at noen annen krig har fått et så nærgående søkelys fra media på døde og skadede, samtidig som det er lite fokus på at Hamas bruker uskyldige mennesker som skjold.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Takk til Lysbakken

Når det gjelder medlemsvervingen, vil Myrland gjerne takkeSV-leder Audun Lysbakken, som i en twittermelding mandag skrev følgende:

«Fikk et tilbud jeg kunne si nei til i dag. Er@miffno helt sikre på at annonsering på Google var en god idé?»

Myrland kunne senere kvittere med følgende: «Takk til SV-leder Audun Lysbakken. Etter hans «reklame» for MIFF på Twitter har vi fått nærmere 70 nye medlemmer i løpet av dagen.»

MIFF-lederen legger ikke skjul på at sosiale medier er et effektivt redskap til å nå bredt ut.

– Vi har under konflikten i Gaza hatt omkring 700.000 besøk på Facebook. Bare i juli var det 250.000 besøk på vår nettside, forteller Conrad Myrland.

Polarisert debatt

Politisk redaktør Hanne Skartveit i VG tror en årsak til den kraftige medlemsveksten i MIFF er den polariserte debatten som har vært om krigen i Gaza i løpet av sommeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Begge sider har styrket seg i løpet av denne tiden, og det er naturlig, sier hun til Dagen.

Skartveit viser til at alle informasjonskanaler blir stadig viktigere, og det gjelder også de sosiale mediene.

– Dette er en naturlig utvikling i den tiden vi lever i, sier Hanne Skartveit.