En israelsk politibetjent sjekker legitimasjonen til en palestinsk kvinne idet hun ankommer plassen foran al-Aqsa-moskeen i Jerusalem. Foto: Ammar Awad / Reuters / NTB scanpix

Sammenstøt ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem

Sammenstøt mellom israelsk politi og palestinske ungdommer ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem spredte seg onsdag til gatene i gamlebyen.

Politiet rykket inn på plassen etter at palestinere kastet stein og kinaputter mot politifolk som åpnet en port slik at ikke-muslimer kunne slippe inn på plassen.

En høyreorientert jødisk gruppe med flere ultranasjonalistiske politikere i spissen hadde på forhånd varslet at de ville besøke plassen, som av jødene kalles Tempelhøyden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet gikk flere meter inn i moskeen for å fjerne sperringer, opplyser politiets talskvinne Luba Samri. Målet skal ha vært å sperre demonstrantene inne.

– For å hindre at politifolk ble skadd og for å fjerne sperringer foran dørene og på bakken, rykket styrken flere meter innenfor og greide å stenge dørene mens oppviglerne var på innsiden, sier talskvinnen.

Sammenstøtene på plassen spredte seg raskt til smågatene i gamlebyen, ifølge en journalist fra nyhetsbyrået AFP.

I nærheten av Løveporten, en av sju innganger til gamlebyen, avfyrte politiet tåregass og sjokkgranater for å spre en rasende palestinsk folkemengde. Mange skolebarn skal ha havnet midt i urolighetene.

Les også
Intifadaen som regnet bort
Les også
Amnesty med harde anklager etter Gaza-krigen
Les også
Israelske offiserer ber Netanyahu ta fredsinitiativ
Les også
Nordmenn i tjeneste for hæren i Israel