Ingrid Vatnar Olsen (19) har fått mye støtte etter at hun blogget om sin avholdenhet fra sex. Foto: Privat

Jomfru-innlegg skapte leserstorm

Ingrid Vatnar Olsen tror det var Guds plan for henne at hun skulle blogge om valget om å avstå fra sex før ekteskapet. 40.000 visninger senere er hun minst like trygg på avgjørelsen.

Det var på sin blogg «Velkommen til mitt liv» Ingrid skrev innlegget «19 år og jomfru - HVA FEILER DET DEG?».

Her forteller hun hvordan hun og kjæresten har bestemt seg for at sex hører ekteskapet til.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Innlegget har ført til en storm av kommentarer og en eksplosiv økning i sidevisninger. 40.000 var innom bloggen de tre første dagene etter at hun la ut innlegget, noe hun forøvrig gjorde mens hun lagde middag. Uten at kjæresten visste om det.

Les innlegget her: «Jeg er 19 år og jomfru» - Okei, la meg nå forklare. Prøve i hvert fall

– Han fikk vite det da han kom hjem fra en lengre kajakktur. Da jeg fortalte det hadde innlegget allerede vært vist 20.000 ganger. Men han støttet meg fullt ut, ler Ingrid.

– Tøft gjort

Kommentarene lot ikke vente på seg etter at lesningen begynte å ta av. Overraskende mange har vært støttende, forteller Ingrid. Også blant dem som ikke deler hennes kristne livssyn.

– Mange sier at det er tøft gjort, at jeg er modig. De skriver slikt som at «jeg respekterer deg for det du skriver og er delvis enig». Mange har fått en tankevekker. Jeg tror jo ikke at dette er unikt for kristne, jeg tror det gjelder mennesker generelt. Spesielt ungdom tror at mye av det vi ser på filmer og tv-serier er riktig. Jeg mener jo at det ikke er det, og i følge Bibelen er det ikke sannheten.

Selv føler hun seg ikke særlig modig, men at hun har gjort det hun mener Gud har lagt på henne.

Noe negativt

Hun gleder seg over alle som skriver at dette trengte de å høre akkurat nå. Som brukeren som skriver at «Å Ivo, du sa dette i grevens tid! Taakk! Trengte å høre det!». Da går det greit med noen negative kommentarer.

– De fleste kommenterer det jeg skriver og ikke meg som person. Noen tar det inn på tema jeg ikke har nevnt, som hvem Gud er og homofili, noe som ikke har noe med innlegget mitt å gjøre. Men når noen skriver at det er trist at jeg er hjernevasket og følger en fantasipappa og en eventyrbok så tenker jeg at de har jo ikke møtt meg. Da tror jeg de ville ha tenkt annerledes.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Litt humor

Ingrid har vært klar over at hun kan skrive engasjerende, selv om responsen nå har vært overveldende.

– Jeg tror at jeg har en oppgave når det gjelder å nå ut til unge som ikke er kristne. Jeg tenker det er viktig å inkludere leserne og snakke om «vi» og «oss». Vi er jo på lik linje hele gjengen. Noe jeg ikke følte jeg fikk frem i dette innlegget er hvor viktig det er å ha litt humor.

Takker

Der hun bor i Hof i Hedmark kjenner hun ikke mange kristne ungdom. Likevel har hun fått en del kommentarer, også fra folk hun ikke kjenner som har lest innlegget på bloggen eller på Facebook.

– Jeg har fått mange mail og direktemeldinger på Facebook. Folk jeg ikke kjenner takker meg. Noen sier at nå skal de virkelig vurdere å gå i kirka. Andre spør hvorfor ingen har fortalt dem dette før.

– Hvordan er det å få slike tilbakemeldinger?

– At så mange sier at de blir påvirket av det jeg leser gir en wow-følelse av at jeg blir brukt av en mektig Gud. Jeg hadde aldri turt dette hvis jeg ikke hadde stolt på ham.

Støtte fra familie

Om en drøy uke reiser Ingrid til Hawaii for å studere kristent disippelskap ved Ungdom i Oppdrags base. Hun gleder seg, og tror nok at bloggen vil bli oppdatert derfra også.

– Det blir vel mest for familiens del, men jeg kommer til å fortsette å fortelle om det jeg opplever. Jeg har utrolig høye forventninger til hva Gud vil vise meg i løpet av det halve året.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvordan har du tenkt å følge opp innlegget?

– Jeg tenker at det bare gjelder å stole på Gud. Vil han at jeg skal skrive noe mer så gjør jeg det. Når jeg ser hva det har skapt av oppmerksomhet så gjør jeg det gjerne igjen.

Også familien har vært støttende.

– Pappa er prest og mor jobber i Søndagsskolen. Så når jeg leser opp kommentarer i familien så kan de svare mye bedre enn jeg. De synes det er flott at jeg står for dette, og synes det er stort at så mange leser, forteller Ingrid Vatnar Olsen.

Les Ingrids blogg-innlegg her: «Jeg er 19 år og jomfru» - Okei, la meg nå forklare. Prøve i hvert fall

Les også
«Jeg er 19 år og jomfru»Debatt på dagen.no
Les også
Lærebok i naturfag normaliserer vennesex
Les også
10 grunner til å vente med sex