SOLGTE ALT: Familien Hylton på sju i Israel. I oktober i fjor solgte de huset, kjøpte bobil og kjørte gjennom hele Europa til Israel. – Nå er vi en del av samfunnet og prøver å finne oss til rette her, sier mor Mona.

Familien Hylton solgte alt og dro til Israel for å hjelpe kristne

– Jeg har hatt en drøm lenge om å dra til Israel for å hjelpe den kristne forsamlingen der.

Den norsk-britiske familien Hylton fra Skien-området har landet i Israel etter flere år både i Norge og Israel. Samuel Michael Anthony (10), Elisabeth Hanna Maria (8) og Hanna Eva Sofia (6) går i barneskolen, mens Jona Naftali Joel (3) og Johannan David Levi (1) har plass i en barnehage. Mona (41) steller mest hjemme, mens Anthony Michael (49) studerer Nytestamente og tidlig kristendom ved Hebrew University i Jerusalem.

Kristne sionister

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter åtte år i Norge måtte Mona og Anthony tilbake til Israel, hvor de bodde tidligere. Det var der de møttes og giftet seg, og Samuel kom til verden i Betlehem. Resten av barna er født i Norge og døpt i en luthersk kirke i Skien.

I oktober i fjor solgte de huset sitt, kjøpte seg bobil og la i veg sørover gjennom Europa til Israel, der de ankom i slutten av november.

Anthony sier flyttingen ikke var noen spontan handling.

– Jeg har hatt en drøm lenge om å dra til Israel for å hjelpe den kristne forsamlingen der. Vi er kristne sionister, men vi står til tjeneste både for jøder og arabere. Samtidig er jeg i kontakt med ortodokse rabbier og lærer mye av dem, sier Anthony.

Han har skrevet flere bøker, og skriver for tiden sin mastergrad om gudsnavnet i tidlig kristendom. Ved siden av underviser han i engelsk ved en videregående skole.

Gift i Jerusalem

Mona forteller at interessen for Israel kom veldig tidlig.

– Min bestefar var en av grunnleggerne i organisasjonen Med Israel for Fred (MIFF). Han var svært glad i det jødiske folk, og det vakte min interesse også, forteller hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mona ble med på evangelisering i Egypt, og gjorde noen kortere turer til Israel derfra. Så kom hun til Jerusalem, der hun arbeidet på et pensjonat i Gamlebyen. Her var det hun første gangen møtte Anthony, som da underviste på en amerikansk skole for arabisk ungdom.

Det skulle likevel gå noen år før de to ble et par. Mona hadde vært hjemme i Norge i to år, da det dukket opp et brev fra Anthony. Etter et kort opphold med møter i Norge, fikk Anthony med seg Mona tilbake til Israel. Kort tid etter fridde han til den lyse norske jenta, og hun svarte ja. 8. juli 2002 stod bryllupet i St. Andrew Church i Jerusalem.

Tilbake til Sion

– Gud sa vi skulle tilbake til Sion for å bygge Sion, og nå er vi her. Ved siden av å studere er jeg en av lovsangslederne i menigheten King of Kings. En av kveldene er jeg med i en afrikansk kirke der jeg vitner og ber sammen med dem, forteller Anthony.

Mona synes det er annerledes å være i Jerusalem denne gangen.

– Nå er vi en del av samfunnet og prøver å finne oss til rette her. På grunn av studentvisumet til Anthony har vi lov å oppholde oss i landet, sier hun.

Lever i tro

Men inntekter er det lite av, så de lever i tro og ber Gud som har sendt dem dit, sørge for dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg har ikke lov å ha vanlig betalt arbeid. Men jeg kan gjøre diverse småjobber. Jeg har av og til tenkt at nå må Gud gjøre et stort mirakel dersom vi skal komme gjennom de mange og store krisene. Men så opplever vi at Gud gjør sin gjerning over langs. Han gir oss mange små mirakler over tid.

– Men dere må ha penger til å kjøpe mat og klær og betale husleie?

– Ja, det må vi. Men så langt har vi ikke vært uten mat, og vi har kunnet betale husleien til fastsatt tid hver eneste gang, sier Mona.

Barna springer rundt og prøver de mange lekeapparatene på en stor lekeplass i Jerusalem. De er både sunne og friske og går pent kledd. Det ser ut til at Han som har ledet dem så langt, også sørger for det de trenger hver eneste dag.

Les også
Norske jøder krever at rabbiner går av
Les også
Tusener fulgte drept tenåring til graven
Les også
Paven maner til fred etter tenåringsdrap