BEGRAVELSE: Sara, som ble påkjørt på Bjørkelangen, har et minnefond oppkalt etter seg som har fått inn mye penger. Flere prosjekter har allerede fått støtte. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix

Tiltalt for uaktsomt drap på Bjørkelangen-jenter

En mann i 40-årene er tiltalt for uaktsomt drap etter at han kjørte på to jenter på Bjørkelangen i januar, melder NRK.

De to jentene Tiril Alette Huser Bølge (11) og Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) var på tur på riksvei 229 i Aurskog-Høland med hest og sulky da de ble påkjørt bakfra på ettermiddagen lørdag 11. januar. Jentene ble brakt til sykehus, men døde av skadene. 11-åringen døde allerede natten etter, mens 13-åringen døde formiddagen etter.

Ulykken skjedde rundt fire kilometer fra Bjørkelangen. Nå er mannen i 40-årene som kjørte på de to jentene tiltalt for uaktsomt drap, melder NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mannen var først siktet for brudd på veitrafikkloven, men siktelsen ble senere endret til uaktsomt drap, på bakgrunn av rekonstruksjon, avhør og åstedsundersøkelser. Den tiltaltes forsvarer sier mannen var i en sjokktilstand etter ulykken, og at han ikke erkjenner straffskyld.

– Han husker ikke hendelsesforløpet. Det eneste han husker er et smell, men ikke hvordan ulykken oppsto, sier advokat Gunhild Lærum til NRK. På grunn av det, erkjenner han ikke straffskyld, ifølge forsvareren.

At sjåføren nekter straffskyld er en stor belastning for jentenes foreldre, sier foreldrenes bistandsadvokat Christian Lundin.

– Dette er en tragedie for alle involverte. Men det er klart det blir en belastning for familien å møte sjåføren i retten, sier Lundin til kanalen.

Opprinnelig var mannen siktet for uaktsom kjøring etter paragraf 3 i veitrafikkloven, men siktelsen ble endret til uaktsomt drap. Nå er han tiltalt.

Minnefond

Saras minnefond har fått inn mye penger. Flere prosjekter har allerede fått støtte. Blant annet har en familie på flukt fått et helt nytt hus. Les mer om minnefondet her.

Les også
Sorgreaksjon kan utløse folkeaksjon
Les også
Sint på Gud etter datterens dødHesteulykken
Les også
En beretning fra dødsskyggens dalHesteulykken
Les også
«Saras sang» beveger mange
Les også
Når Gud blir borte