Restaurant Bagatelle i Bygdøy Allé i Oslo gir opp. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Bagatelles siste måltid

Gourmetrestauranten Bagatelle i Oslo stenger for godt etter å ha gått med underskudd i flere år. Restauranten var i sin tid den første i Norge som fikk to stjerner i Michelin-guiden.

– Det har vært investert mye med hjertet når det gjelder Bagatelle, så dette er veldig trist, sier eieren Christen Sveaas tilDagens Næringsliv.

Sveaas skal ifølge avisen ha tapt nærmere 44 millioner kroner på restauranten etter at han overtok som eier i 1996. I tillegg kommer tapene for i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det var kjendiskokken Eyvind Hellstrøm som sørget for den første Michelin-stjernen fire år etter at han selv overtok restauranten i 1982, og i 1993 fikk restauranten to stjerner.

Hellstrøm sa opp som kjøkkensjef i 2009 etter en rekke uoverensstemmelser med eieren Christen Sveaas.

– Jeg er ikke overrasket. Det er mer overraskende at de har holdt på så lenge som de har, sier Hellstrøm i en kommentar.