FORKYNNE: Sten Sørensen kommer til å fortsette å forkynne på søndager selv om han skulle bli ordfører. – Å være predikant er mitt kall, sier han.

Profilert pastor og forfatter vil bli ordfører

Pastor Sten Sørensen vil bli ordfører for KrF i hjemkommunen Lyngdal. – En suveren kandidat, tror partileder Knut Arild Hareide.

– Lediggang er roten til alt ondt, menerSten Sørensen (61), som knapt nok kan ha et ledig minutt.

Han er forfatter, pastor, styreleder, stevnesjef og redaktør, i tillegg til at han er formann for lokallaget tilKrF i Lyngdal.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I fjor skrev Sørensen fem bøker, og var medforfatter i en sjette.

– Du har god kapasitet?

– Ja, folk skjønner ikke at jeg får tid til alt. Hemmeligheten er å hvile middag hver dag. Da lader jeg batteriene og kan gå på en frisk økt til, sier han.

Ve meg

Sørensen innser at han ikke kan fortsette med alle vervene han har nå, hvis han blir ordfører. Men han kommer uansett til å fortsette å forkynne på søndager, sier han.

– Å være predikant er mitt kall, og på søndager har jeg stort sett fri. Jeg sier som Paulus: «ve meg om jeg ikke forkynner evangeliet».

Glad og ydmyk

Sørensen har alltid vært samfunnsinteressert, men så lenge han var hovedpastor i Lyngdal misjonsmenighet var han forsiktig med å flagge politiske synspunkt. Da han sluttet der for to år siden, engasjerte han seg i KrF, og for et halvt år siden ble spurt om han kunne tenke seg å være formann i lokallaget.

– Da tenkte jeg at ok, nå har jeg i åtte år bidratt som pastor og drevet samfunnsarbeid gjennom det, så la meg også få gjøre en innsats ved å være politisk aktiv.

At han ble spurt om å lede lokallaget til KrF i Lyngdal, kom som en overraskelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Men tilliten de viser gjør meg veldig takknemlig og ydmyk, sier han.

De siste 20 årene har Høyre og KrF fordelt ordførervervet mellom seg i Lyngdal, så sannsynligheten for at Sørensen kan få vervet, er relativt stor.

– Mye må klaffe for at det skal skje, men gjør vi et godt valgt er det innen rekkevidde, mener han.

– En god start på august

KrFs partileder Knut Arild Hareide mener Sørensen har en erfaring og bakgrunn som gjør at han stiller sterkt, og sier han er stolt av at han har sagt ja til å være kandidat.

– Sten har både en nasjonal arena gjennom sitt langvarige arbeid, en stor kontaktflate og klokskap som jeg tenker vil være verdifull for Lyngdal og for partiet.

Han har hørt rykter om at Sørensen kunne være aktuell som ordførerkandidat, og blir gledelig overrasket når Dagen kan bekrefte det.

– Det var en god start på august måned, sier han.

– Sørensen har bakgrunn som pastor. Er det en god ballast å ha når han blir politiker?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Kjell Magne Bondevik var prest i sin tid, og selv er jeg økonom. Vi trenger politikere med variert bakgrunn. Det viktigste er samfunnsengasjementet, og ønsket om å bety noe for mennesker rundt seg.

Motoren

Sørensen omtaler Lyngdal som «spenna i bibelbeltet». Da det for noen år siden ble gjort en opptelling av hvor mange som gikk i kirken julaften, lå tallet for Vest Agder på 14 prosent, mens det i Lyngdal lå på 45 prosent.

– Lyngdal er motoren i Lista-regionen og har en voldsom satsing på bedriftsliv og butikker. Kommunen ligger strategisk til langs E39 og har en stimulerende vekst. Folk i Lyngdal er veldig optimistiske, sier han, og føyer til at kommunen i tillegg har to kristne skoler; KVS Lyngdal og Lyngdal Kristne Grunnskole.

Hånd i hånd

Sørensen fremhever at kristenliv og frivillighetsliv går hånd i hånd.

– Mange av de aktive kristenlederne trener idrettslag. Slik bygges det bro mellom idrettslag og kristenliv. De spiller på lag slik at lokalsamfunnet blir rikere og bedre.

Da hansluttet som pastor i Lyngdal misjonsmenighet for to år siden, hadde han aldri trodd at han skulle komme tilbake som politiker.

– Det blir jo et sterkt comeback. Jeg må bare jobbe på en annen måte, sier han.