En israelsk gutt deltok sammen med flere tusen andre tirsdag i seremonien i forkant av begreavelsen for de tre tenåringene som ble funnet drept på den okkuperte Vestbredden mandag. Foto: Finbarr O'Reilly / Reuters / NTB scanpix

Tusener tok farvel med israelske tenåringer

Flere tusen israelere møtte opp for å ta farvel med de tre tenåringene som mandag ble funnet drept på Vestbredden.

Gilad Shaar (16), Naftali Fraenkel (16) og Eyal Yifrah (19) hadde vært savnet i nesten tre uker da de ble funnet døde mandag kveld.

Ifølge israelske myndigheter ble de tre skutt og drept.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Et folkehav med sørgende israelere fra hele Israel samlet seg sent tirsdag ettermiddag på gravplassen i Modiin sentralt i landet. Både statsminister Benjamin Netanyahu og president Shimon Peres var blant dem.

Til tross for at drapene har skapt stort sinne og løfter om hevn, var det ikke noe snakk om hevn i begravelsesseremonien, skriver nyhetsbyrået AFP.

– Jeg kjenner sorgens smerte. Det finnes ikke noe verre, sa Netanyahu da han talte ved siden av de tre kistene, hvert av dem svøpt i det blå og hvite israelske flagget.

Folkemengden på gravlunden strakte seg så langt øyet kunne se. Etter talene ble de tre tenåringene senket i jorden, side ved side. Deretter fikk deres nærmeste ta farvel, med offentligheten på god avstand.

De tre israelerne ble bortført i 12. juni da de haiket fra en bosetting på Vestbredden.

Les også
Uakseptabelt av NRK
Les også
Angrep Gaza etter funn av drepte tenåringer
Les også
Paven maner til fred etter tenåringsdrap
Les også
Netanyahu lover å straffe Hamas
Les også
Norges ambassadør: – Funnet har skapt store spenninger
Les også
Savnede tenåringer funnet døde på Vestbredden