KRISE: Flere faste givere trakk seg etter at Rune Edvardsen oppfordret folk til å stemme på Arbeiderpartiet ved stortingsvalget i høsten 2013. FOTO: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

4 millioner i minus i Troens Bevis-økonomi

I et nødbrev til sin givere forteller Troens Bevis at de må velge mellom å betale lønn til medarbeidere, eller å gjennomføre planlagte kampanjer i Thailand.

Troens Bevis verdensevangelisering driver et omfattende evangeliserende arbeid i mange land. Nå strekker ikke pengene til lengre, og organisasjonen har skrevet et bedende nødbrev til sine givere på nettsiden troensbevis.no.

– Vi skriver for å fortelle at krisen har nådd oss og at den økonomiske situasjonen er prekær. I juli og august sank inntektene våre slik at vi i skrivende stund er fire millioner i minus, står det i brevet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er ikke noe hyggelig å stadig be om penger. Det er heller ikke mulig å gjøre noe uten penger i denne verden, står det videre. På sommerstevnet i Sarons dal settes det som regel av en god bolk før talen for å engasjere til kollekten, ifølge nyhetsbrevet.

Flere trakk seg etter AP-utspill

Nedgangen i økonomien kan ha noe å gjøre med antallet faste givere som trakk seg etter at Rune Edvardsen oppfordret folk til å stemme på Arbeiderpartiet ved stortingsvalget i høsten 2013. Organisasjonen slet med å få tilbake de faste giverne og Dagen skrev i april i år om at kun en av fem faste giver kom tilbake. Likevel står det også i nødbrevet at det de siste årene har vært en økonomisk vekst på rundt ti prosent årlig. Hvordan organisasjonen er 4 millioner i minus fremgår ikke helt klart i brevet.

Må kutte prosjektene eller lønnen

– I november er tre kampanjer forberedt og klare i Thailand. De har nå valget mellom å gjennomføre disse kampanjene eller og betale ut lønn til de ansatte, står det videre i brevet. Ingen av delene er et ønsket alternaltiv så nå tys det til caps lock og utropstegn for å nå inn til den gjennomsnittlige Troens Bevis giver.

Organisasjonen synes det er et paradoks at de aldri før har hatt så gode muligheter til å nå langt ut med evangeliet som nå, mens de samtidig sliter økonomisk.

Les også
Edvardsen samlet inn penger til voldtektsofre i Kongo
Les også
– Ingen tvil om at det ble et realt oppgjørTøffe tider
Les også
Hvor mye selvkritikk skal vi forlange?Tøffe tider
Les også
Profilert pastor og forfatter vil bli ordførerSten Sørensen
Les også
Bølgeskvulp, tørrfisk og salmeboka