Statsminister Erna Solberg og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen åpner årets kampanjeuke i regi av «Manifest mot mobbing» på Bjørnsletta skole i Oslo mandag formiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Solberg: Fint med lokale løsninger i skolen

– Jeg har alltid hatt tro på at utvikling skjer nedenfra og opp, og jeg synes det er fint at man tar utgangspunkt i å finne løsninger lokalt, sier statsminister Erna Solberg (H).

– Jeg tror det er viktig at man gjenoppbygger tilliten mellom partene, sier hun videre.

På spørsmål om man bør tilby noe ekstra til elevene som har mistet mye undervisning på grunn av streiken, svarer Solberg at det er noe man må komme tilbake til.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De får jobbe godt pedagogisk med undervisningen og sørge for at de får komprimert skoleåret godt framover, er hennes oppfordring til skolen.

– Det vil jo være de samme pensumkravene som skal nås uansett.

Mobbing

Solberg besøkte Bjørnsletta skole i Oslo mandag for å åpne en kampanje mot mobbing. Kampanjen er et samarbeidsprosjekt, der kommunenes organisasjon KS og Utdanningsforbundet er blant bidragsyterne. Derfor var også KS-leder Gunn Marit Helgesen til stede. Det samme var kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Ro?

Han tror det nå kan bli ro om lærernes arbeidstid og viser til at avtalen har laget rammer for arbeidstidsavtaler lokalt på skolene.

– Det er ett år til den trer i kraft og de har tid til å diskutere seg gjennom det og forberede seg til det, sier Røe Isaksen ti NTB. Han viser til at mange skoler allerede i dag har andre arbeidstidsavtaler.

Røe Isaksen sier det er skoleeier som nå må finne ut av hvordan undervisningen skal legges opp for å hjelpe elevene som har gått glipp av flere uker med skolegang.

Han vil ikke oppfordre skolene til for eksempel å tilby ekstra undervisning:

– Jeg vil oppfordrer til at de diskuterer problemstillingen og finner gode løsninger, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Elevorganisasjonen vil ha ekstratimer etter streiken
Les også
Streiken over – elevene tilbake tirsdag
Les også
Røe Isaksen: Viktig at arbeidskonflikten er over
Les også
KrF: Håper Utdanningsforbundets medlemmer sier ja
Les også
Utdanningsforbundet: – En avtale som inviterer til gode prosesser