REAGERER: Israelvenn Bjørn Olav Hansen reagerer på kristnes kynisme og mangel på medfølelse med de lidende i Gaza-krigen.

Pastor møtt med sterke reaksjoner etter Gaza-utspill

Bjørn Olav Hansen etterlysning etter tårer for Gazas barn resulterte i mye kjeft.

Pastor og Israelvenn Bjørn Olav Hansen etterlyser tårer for Gazas barn. Det har skapt sterke reaksjoner.

Intervjuet sto på trykk onsdag, og reaksjonene lot ikke vente på seg. I innboksen på Facebook kom det sterke reaksjoner på utspillet. «Ditt utsagn er krenkende», skriver en, mens enn annen spør hvordan han kan være så følelseskald overfor kristne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hansen beskyldes for å være full av hat, selvgod og ond, og en anklager ham for å ha gått over til fiendens parti. «Om du er pastor, blir du ikke spart for Guds vrede over dette du nå sier,» skriver en.

Innlegget som ble lagt ut på Facebook onsdag har fått over 80 kommentarer. Mange er vantro til at Israelvenner kan ha skrevet slike ting. Hansen bekrefter at det er de, og at de skriver privat og ikke vil uttale seg offentlig. «For noen er det slik at om man stiller spørsmålstegn ved noe som helst som har med Israel å gjøre, så er det å tale mot Gud. Det er spesielt å bli beskyldt for å svikte Israel når jeg ha talt på bønnekonferanser for Israel her i Norge og flere steder i utlandet, og har vært og er aktiv i en bønnetjeneste for Israel og Midt-Østen i mange år,» skriver han i en kommentar.

Les også
Ja, vi gråter for Gazas barn
Les også
Etterlyser kristne tårer for GazaGaza-krigen
Les også
Invasjonen i Gaza - en rettferdig krig?