NY SKOLE: Rektor Anette Gausdal på Oasen skole på Strømme i Kristiansand.

Sørlandet får to nye friskoler

Sommeren har vært hektisk for skoleutvikler Hilde Grimm i menigheten Oasen. Nå ser hun frem til å åpne dørene for opp mot 40 elever.

Skoleutvikler Hilde Grimm i menigheten Oasen.

Den ene ligger på Strømme utenfor Kristiansand, og den andre i Mandal.

Skoleutvikleren forteller at lokalene for inntil få måneder siden var i dårlig stand. Det skal jobbes iherdig frem til siste dag i skoleferien med å få dem fine til starten på skoleåret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Nå blir de kjempeflotte, sier Grimm.

Hvordan klarer dere som kristen friskole å vokse såpass mye?

– Jeg tror det er endringer i samfunnet. Samtidig er det en del familier som ser at deres barn trenger veldig tett oppfølging. Da kan det være positivt med en liten skole. En av grunnene til at vi starter i Mandal er at en del elever pendlet derfra til Songdalen hvor vår eldste skole ligger. Det er bra de slipper å reise så langt. Vi har elever som har brukt opp mot en time for å komme til skolen, og som også har trengt å bytte buss, sier hun.

Les også: Vebjørn Selbekk oppfordrer Trond Giske til å delta under åpningen av friskolen i Songdalen

Mer i vente

Hilde Grimm tror ikke det blir siste gang Oasen klipper snoren foran nye skolebygg.

– Vi som jobber med dette har fokus på skolene som åpner neste uke akkurat nå. Spør du eiere og eiermenighetene våre tror jeg de kan tenke seg flere skoler. Å starte to skoler samme høst har ikke så mange gjort før oss. Det er både spennende og krevende. Nå ser vi at vi kommer i mål, og jeg tror vi vil se tilbake på dette som et minne for livet, sier Grimm, som også er rektor på en av skolene.

Positiv ordfører

Tradisjonen tro skal en rød snor klippes for å markere åpningen av skolene. I Mandal har ordfører Tore Askildsen takket ja til oppdraget. Han ser på den kristne privatskolen som et viktig supplement til det offentlige tilbudet.

– Jeg synes det er positivt at vi nå får et kristent alternativ til den offentlige skolen. Vi har ikke hatt privatskole i Mandal tidligere. Vi er spent på hvordan dette vil utvikle seg fremover. Vi tenker det er viktig at foreldre får mulighet til å velge et alternativ. Jeg vet det er en del barn som pendler til Songdalen for å gå på kristen skole der. For de barna blir det enklere nå, forteller ordføreren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han håper skolen vil vokse, men ser likevel ikke negativt på å ha en liten gruppe elever på skolen til å begynne med.

– Jeg håper og tror mengden elever skal fungere godt, sammen med dyktige pedagoger og ledere. Jeg håper det kommer til å vokse i årene som kommer. Jeg regner med at når de først kommer i gang, så er det flere som vil synes dette er interessant. Vi har gode erfaringer med Oasen skole i Songdalen og Kristiansand, og jeg tror vi vil fortsette med det, avslutter ordfører i Mandal kommune, Tore Askildsen.

Les også
Ta turen, Trond Giske
Les også
Borgerlig enighet om friskolelov
Les også
– Verdidokumentet er en forutsetning for kristne skoler
Les også
Kristen friskole i Northugs skolegårdInnherred kristne skole
Les også
– Må danse alfabetet eller høre på bibelversFriskolelov
Les også
Kristne skoler med 1.425 nye elevplasserGodkjente kristne skoler