De asiatiske børsene hentet seg inn

Etter en bratt utforbakke onsdag morgen hentet børsene i Asia seg inn igjen. På Tokyo-børsen var det en oppgang på nesten 7 prosent.

* Les flere nyheter om presidentvalget i USA

Nikkei-børsen, som onsdag raste 5,4 prosent, spratt torsdag opp 6,72 prosent til 17.334 poeng. Topix-indeksen fikk også et kraftig puff oppover med 5,8 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Også dollaren hentet seg inn og kostet 105,88 yen. Onsdag ble den handlet for rundt 102 yen.

Også på Hongkong-børsen var det optimisme. Utover ettermiddagen noterte den en stigning på over 2 prosent da markedene hentet seg inn etterDonald Trumps valgseier iUSA.

Det australske markedet var også med på innhentingen, og hovedindeksen i Sydney endte opp 3,3 prosent – mer enn fallet på 2 prosent dagen før.

Etter at valget i USA var avklart og Trump sto fram som vinner, løftet det amerikanske markedet seg onsdag. Også i Europa gikk børsene opp.

– Trumps seier vil utvilsomt være langt fremme i bevisstheten til investorene torsdag, og mange lurer nok på om handlingene hans vil gjenspeile retorikken, sier valutastrateg Rodrigo Catril i den australske banken NAB.

– Mens en Clinton-seier ville blitt oppfattet som et tegn på forutsigbarhet og stabilitet, er det mer usikkerhet knyttet til Trump, i hvert fall på kort sikt.

Likevel roet markedene seg etter det som ble oppfattet som en forsonlig første tale fra Trump, og et løfte fra president Barack Obama om å samarbeide med den nye presidenten for å gjøre overgangen så smidig som mulig.