Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Livet er som en telttur

Når teltturen er slutt da går vi fra å være på telttur i en skrøpelig kropp, til å være hjemme i et solid hus. En nyskapt kropp som ikke vil forfalle.

Liker du å være på telttur? Telttur. Hva tenker du på når du hører det ordet? Det kan være veldig kjekt på telttur, men det kan også være veldig kjedelig.

 Min påstand er at uansett om det er en fin telttur, eller en dårlig, så er det alltid godt å komme i hus. Er du enig?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Viss ikke får du reise på en skikkelig lang telttur, så får vi snakkes om et år eller to...

Teltmakeren Paulus Paulus var ikke «bare» en misjonær, han var også en teltmaker. Han hadde altså veldig god peiling på dette med å bo i telt.

I Paulus’ andre brev til korinterne skriver han noe om at livet kan være som en telttur. Og på samme måte som et telt blir slitt etter en del år, så blir kroppen vår mer og mer slitt, dess lengre vi lever. Du har kanskje kjent dette?

Paulus trøster oss med at vi skal ikke bo i telt for alltid. Vi har noe bedre i vente. Et hus i himmelen.

Paulus har skrevet til korinterne om dette før, i det første brevet han sende til dem. Der skriver han at når Jesus kommer igjen skal «vi skal bli forvandlet».

Og i brevet til filipperne skriver Paulus om at Jesus skal forvandle den skrøpelige kroppen vi har og gjøre den lik med den kroppen han selv har.

Det skal bli spennende! Når teltturen er slutt da går vi fra å være på telttur i en skrøpelig kropp, til å være hjemme i et solid hus. En nyskapt kropp som ikke vil forfalle.

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg finner trøst i dette. Om det er de dagene kroppen verker med «manflu» eller jeg kjenner andre tegn på at kroppen ikke er helt i vater.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hvordan er det med deg? Ser du på livet som en telttur?

Her finner du flere videoandakter