Min bedende mor

Mamma er av den utdøende mors-rasen som ofret karriere, yrkesliv, økonomi og egne ambisjoner for å gi oss barna et trygt og godt hjem. Hun var bærebjelken i hjemmet.

Mamma var aldri stor i ord, men stor i handling. Hun viste meg hva det i praksis vil si å følge Jesus i hverdagen. Hennes lange og lidenskapelige bønnestunder i stua gjorde sterke inntrykk på meg. Mamma og Gud må være gode venner, tenkte jeg i mitt stille barnesinn.

Ved frokostbordet ble jeg inspirert til å pugge bibelvers utenat, flere som jeg husker den dag i dag. Men det var ikke bare bibel og bønn hun lærte meg. Mamma lærte meg å tilgi og å gjøre opp for meg når jeg hadde gjort noe galt. Hun lærte meg viktigheten av gode vennskap og ha kontroll på økonomien. Integritet var noe vi ble innprentet med.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men det som inspirerer meg aller mest er mammas livsstil - hun lever ut Jesu ord om at «ingen har større kjærlighet enn den som gir sitt liv for sine venner». Mamma har alltid stilt seg sist i køen, slik at vi andre, det være seg en unådd stamme i Amazonas, en fattig nordmann eller oss barna, kunne få gleden av å stå først. Takk mamma.

TILBAKE TIL:Derfor elsker vi mor

LES:Min praktiske mor

LES OGSÅ:Min omsorgsfulle mor