Action med sport og bibel

750 deltagere og 270 ledere samles til årets Action i Telemark. Dette er for mange en pangstart på sommeren.

– Det ser ut til at sport og bibel er en suksess. De unge møter et godt kristent fellesskap, og vi når ikke minst ut til mange gutter. I tillegg til sentral forkynnelse kan deltagerne velge mellom 30 ulike aktiviteter, fortellerAnne Kristine R. Berg til Dagen. Hun er kommunikasjonsansvarlig iKristen Idrettskontakt (KRIK), og dessuten medlem av hovedkomiteen for årets Action.

Første leir

– Hva er det som særpreger denne leiren?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er for mange en pangstart på en ny sommer med mye lys og glede. Mange deltagere kommer hit på leir for første gang, der de skal sette opp telt og lage egen frokost. Flere foreldre tar kontakt på forhånd med sine bekymringer, men vi sørger for at dette blir en god og flott opplevelse, forteller Berg.

Temaet på årets samling er «Evig», og fire ulike talere vil understreke dette med ulike innfallsvinkler.

Fast tradisjon

– Hvorfor er du selv med på Action?

– Det har nå blitt en fast tradisjon for meg, og dette er niende samling. Jeg har vært med fem ganger som leder, og på fire leirer som KRIK-ansatt. Det kommer deltagere fra store deler av landet, men hovedtyngden er fra Agder, Rogaland og Østlandet.

– Hvordan vil du beskrive sangen og musikken?

– Den er levende og oppbyggelig. Det er en god kombinasjon av tempo og rytme – til mer roligere lovsanger. Vi har ingen konserter på årets program, men det er en fin kombinasjon mellom sang og musikk og forkynnelse, sier hun.

Bli bedre kjent

Lederne legger på ulike måter til rette for at de unge skal bli kjent med hverandre.

Deltagerne deles inn i aktiviteter med mindre grupper, som er de samme fra dag til dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De fleste bor i telt sammen med venner og kjente. Men hvis det er noen som ikke har egne telt, så inviteres de med i en større lavvo der de kan bli kjent med nye, forteller Anne Kristine R. Berg.

Dessuten har to og to ledere ansvar for å besøke de unge i teltene. Her kan de prate om dagens opplevelser, og det kan bli dypere personlige samtaler.

– Hva er ditt sterkeste minne fra tidligere Action-leir?

– Jeg husker en gang da jeg var leder for en gruppe på beach-håndball. Det var så god stemning i denne gjengen, og vi koste oss sammen. Jeg har fortsatt kontakt med flere av disse ungdommene selv om dette skjedde for flere år siden, minnes hun.

Åpningsmøte

– Hva gleder du det mest til i år?

– Det er rett og slett åpningsmøtet – for da er vi i gang. Jeg begynte å planlegge årets Action allerede i september, og mange ting måtte på plass. Derfor er det et høydepunkt for meg når alle er samlet i møteteltet til første samling, sier Berg.

Hun legger ikke skjul på at det betyr mye for henne å være på en KRIK-leir.

– Her får jeg venner for livet, og det er flott å få gi denne kulturen videre til nye deltagere, sier Anne Kristine R. Berg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

* En god oversikt over det som skjer i Kristen-Norge i sommer finner du på Stevneguiden.no