Samler seg om tese 62

Hele spekteret av kristne forsamlinger i Wittenberg og omegn har samlet seg om å markere reformasjonsjubileet i et felles butikklokale. Det ligger like ved Slottskirken der Martin Luther skal ha spikret opp de 95 tesene mot avlatshandelen.

Menighetene har valgt å sette den 62. av tesene i fokus: «Kirkens skatt er likevel Guds æres og nådens høyhellige evangelium». I lokalet dekorerer den veggene på en rekke språk.

– These 62 er et økumenisk møtepunkt for turister og gjester som vil vite mer om These 62, reformasjonen og troen, forteller Hildegard Stibbe som står sentralt i initiativet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Siktemålet vårt er at forskjellige kirker kan være én, slik Jesus ba Faderen om i Johannes 17, sier hun.

Allerede har mange mennesker og grupper besøkt stedet. Det har også flere gjestetalere som ministerpresident Reiner Haseloff i delstaten Sachsen-Anhalt, biskop Ilse Junkermann og professor Margot Kässemann som er spesialutsending for reformasjonsjubileet for Evangelische Kirche in Deutschland.

Blant temaene som har vært belyst i These 62 er reformasjonens fem «alene»: Nåden alene, troen alene, Kristus alene, Skriften alene og til Guds ære alene.

– Vi er åpne for samtaler og serverer kaffe, te og These 62-kaken, sier Stibbe.