De nominerte til Dagens hederspris

Nå er det din tur til å bestemme hvem som skal motta Dagens hederpris for 2017. Bruk skjemaet nederst på siden for å avgi din stemme.

 

* Avstemningen er avsluttet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

----

Dagens hederpris er en gave på 25.000 kroner som går til en ildsjel på grasrota i Kristen-Norge.

Hvem som helst kan foreslå sin kandidat. Nå har en jury på tre personer gått gjennom forslagene og nominert fem kandidater til prisen.

Du kan være med og stemme frem din favoritt. Bruk skjemaet nederst på siden.

Dagens hederpris deles ut i slutten av mars.

Arild Berstad (58)

Berstad er nominert for sin 40 år lange innsats som leder for ungdomskoret Respons på Emblem bedehus utenfor Ålesund.

Koret har 110 medlemmer og har deltatt på over 1.000 forskjellige arrangement i Norge og utlandet. Berstad er i tillegg låtskriver og leder av et voksenkor. Han er utdannet tegnspråktolk og har hatt ansvar for tolking under større idrettsarrangementer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Berstad jobber til daglig som avdelingsleder ved NAV Hjelpemiddelsentral i Møre og Romsdal. Han leder koret leder på fritiden.

Einar Foss Kvavik (51)

Julespillet er bygget på juleevangeliet og vises utendørs flere ganger om dagen til barnehager, skoler, familier, voksne og eldre. Kvavik har selv en rolle i «Veien til Betlehem».

Over 100 frivillige fra Lyngdal Misjonsmenighet bidrar til å bringe ut juleevangeliet til bygda. Til daglig jobber 51-åringen i Sparebank1 i Lyngdal. Arbeidet med julespillet gjør han på fritiden.

Eli (78) og Inge (79) Ree

I 2016 ble Straume forum åpnet med en prislapp på 70 millioner kroner. Inge Ree la ned uttallige timer som pensjonist og kjørte blant annet traktor da de jobbet med grunnarbeidet til bedehuset.

Ekteparet har vist en urokkelig optimisme og en stå-på holdning. De har ikke holdt fast ved gamle strukturer, men har vært villige til å fornye seg.

Narve Thorseth (72)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Thorseth har restaurert menighetsbygg, bygget leiligheter og sittet i regionsstyret for Normisjon i to perioder. Han er også vaktmester og tilsynsmann ved menighetshuset Evjens Minne i Ål.

Thorseth har dessuten vært leder i det lokale idrettslaget i syv år.

Pensjonist beskrives som en stå-på mann av de sjeldne. Han er stadig tilgjengelig for oppdrag i regi av menigheten. Akkurat nå bygger Thorseth om et lokale som skal bli til bruktbutikk i regi av Normisjon i Ål.

Marion Ytre-Arne Kvamme (55)

Korene har samlet flere hundre barn i nærområdet og gitt Kleppe bedehus en verdifull kontaktflate til mange familier.

Hvert år har korene fylt bedehuset gjennom en egen adventsfest. Det utrettelige arbeidet har Ytre-Arne Kvamme gjort på fritiden.