Skriver andakter fra undrenes tid

Geir Harald Johannessen (73) er en produktiv forfatter. Nå foreligger andaktsboken «Undrenes tid» på 390 sider på Lunde Forlag.

Til sammen har den skriveføre presten utgitt over 25 bøker: andaktsbøker, populærteologiske bøker, biografi omEgil Hovland, lokalhistoriske bøker og to juniorromanserier.

– Dette er den tredje andaktsboken for hver dag i året jeg utgir påLunde Forlag, forteller den tidligere soknepresten i Rolvsøy, Geir Harald Johannessen, nå bosatt på Kråkerøy.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den første, «Ta i mot», har kommet i to opplag. – Til denne siste andaktsboken - «Undrenes tid» - har jeg samlet stoff i flere år, av det jeg har hørt, lest og sett. Men det er først det siste året jeg har jobbet mye med den, opplyser han.

Undrenes tid

– Denne boken har et vitnesbyrd for hver dag i året om at vi står med begge føtter i undrenes tid. Jeg ser dem i vitenskapens fortellinger, i fargespillet på en sommerfugl, i det under at hver ny fuglunge klekkes med innebygd radar og stedsans.

– Dessuten ser jeg Guds undergjerninger i hva hellige menn og kvinner har gjort i historien, i sporene etter de første kristne, i beretningen fra dagens kristne om at Jesus rører ved dem nå, over hele kloden. Boken inneholder 366 vinterbyrd om at det går an å tro på Den treenige Gud midt i vår opplyste tid, og at jeg ikke skammer meg det minste over det, sier Johannessen.

Han tilføyer, – Hver andakt munner ut i et skriftsted som peker mot menneskets viktigste møtested med undrenes Gud, nemlig Bibelen. Det er avgjørende at leserne får oppdage hva Bibelen sier og at det ordet er å stole på. Mitt ønske er at disse tekstene kan gi leserne små styrkedråper både for tro og tanke etter som året skrider frem.

Stopper ikke

– Du stanser vel ikke her. Hva er ditt neste bokprosjekt?

– Jeg holder på med bøker om å være pilegrim ved Middelhavskysten. Denne blir lagt ut som e-bok på mitt eget forlag, hvor det også ligger flere lignende bøker. Dessuten er jeg blitt oppfordret til å skrive bok nummer ni i serien om K-gjengen, tilføyer han.

Presten forteller at ettervirkningen av polio hemmer ham mye, og at det eneste han nå føler han duger til er å skrive. Men det ønsker han å fortsette med.