Illustrasjonsfoto. Foto: Fotolia

Visdom

Det er ikke galt å tenke systematisk. Men Bibelen taler om en visdom vi får når vi erkjenner at Gud er Herre.

Visdom i Bibelen handler mindre om å bygge kunnskap enn om å bøye hjertet. «Min sønn! Dersom du tar imot mine ord og gjemmer mine bud hos deg, så du vender ditt øre til visdommen og bøyer ditt hjerte til klokskapen … da skal du forstå Herrens frykt og finne kunnskap om Gud.» Ordspråkene 2.

Det er ikke galt å tenke systematisk. Men Bibelen taler om en visdom vi får når vi erkjenner at Gud er Herre. Noen vise menn fra Østen var blant de første som tilba Jesus. «De gikk inn i huset og fikk se barnet hos moren, Maria, og de falt på kne og hyllet ham.» Matt 2

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Israelsfolket ventet en konge og befrier, men en ­snekkersønn fra fjellbygdene kom og sa ting mange ikke likte. Selv døperen Johannes­ tvilte.

Jesus svarte: «Gå og ­fortell Johannes hva dere ­hører og ser: Blinde ser, ­lamme går, spedalske renses­ og døve hører, døde står opp, og evangeliet forkynnes for fattige; og salig er den som ikke tar anstøt av meg.» Matt 11.

Jesu lære var annerledes, «… for han lærte dem med myndighet og ikke som de skriftlærde.» Mark 1:22 Guds visdom var kraft, helbredelser, og autoritet over onde ånder, radikal kjærlighet, støtende tilgivelse, og ord som stakk i hjertet. Guds visdom var Jesu voldsomme død på et kors. 1Kor 1:23 og 2:6.

Les også
Vi er kalt til å tjene, ikke kreve
Les også
En mann etter Guds hjerte
Les også
Hvordan flørte seriøst?
Les også
Hva var det Jesus kom for?
Les også
Herren bygger