Vinnerlykke

Regningen er betalt. Én har allerede vunnet.

Noen vitser huskes fordi de er dårlige. Jeg har en som jeg forteller hvert år som lærer på Veien Bibelskole. En mann stod og puttet penger på en smørbrødautomat. Smørbrødet kom ut, og mannen puttet på nye penger. Det samme skjedde om og om igjen, til slutt hadde han en hel bunke. En annen kom og spurte hva i all verden han holdt på med? Jo, han kunne ikke slutte nå som han hadde så stor vinnerlykke.

Vi har det med å tenke på samme måten omGud. Vi blir overrasket over at Han gang på gang dukker opp med sitt nærvær, med bønnesvar, med fred midt i situasjonene. Ja, selv om vi ikke har noe å betale med, tvert imot, vi fortjener det ikke. Men det er ikke vinnerlykke, vi skulle ikke bli så overrasket. For regningen er betalt, Én har allerede vunnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gud er ikke en tilfeldighet, Han er trofasthet. Gud er ikke ustadig, men fast kjærlighet som ikke kan slutte å gi. Han er ingen spillleautomat, men en levende Far som gav det dyreste Han hadde, sin egen sønn. Derfor kan Han ikke la være å gi oss alle ting med Ham, sierRomerbrevet 8.

Bli gjerne overveldet, men blir du stadig overrasket har du kanskje ikke sett hva Han virkelig betalte for deg.