Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Vinduer i våre liv

«Slik ville han la deg forstå at mennesket ikke lever bare av brød; mennesket lever av hvert ord som kommer fra Herrens munn» (5.Mos 8,3).

Da vi bygde hus var arkitekten opptatt av vinduer. Vinduene skaper kontakt med omgivelsene og bringer både perspektiv og nærhet inn i hjemmet. Derfor fikk vi vinduer som går helt ned til gulvet i stua og andre vinduer i trappeoppgangen som fanger inn de vakre fjellene som omgir oss.

Mediesamfunnet tilbyr stadig nye «vinduer» for å imøtekomme behovet for innsyn og utsyn. Lite synes å gå upåaktet hen nå som sosiale medier også gir oss alle en mulighet til å utlevere oss selv. Likevel er alle vinduene av farget glass.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Noen velger å ha mange ulike vinduer for å motstå ensidigheten. Men Gud har tilbudt oss et unikt vindu gjennom seg selv og sitt eget ord. Uten et fast blikk gjennom «Guds vindu» blir du i hvert fall ført på avveier, uansett hvor velmenende de andre vindus-leverandørene måtte framstå.

Åpenbaring er en sjelden vare, men jeg vet hvor du kan finne den: ved å søke på nøkkelord i Guds eget medieselskap, Bibelen. Sendefrekvensen kan du oppfange i bønnens verden. Etter hvert kan du lære å høre Guds stemme. Ordet og Ånden kan aldri utkonkurreres av Facebook eller NRK.

Her finner du flere andakter

Les også
Lykkelig er de nysgjerrige
Les også
De som ble stående
Les også
Lederskap i særklasse
Les også
Du blir ikke lurt!
Les også
Bli i det Jesus lærte