Vi kan ingenting ta med oss

«Vær ikke redd når noen blir rik, når velstanden øker i hans hus. For når han dør, får han ingenting med, velstanden følger ham ikke i graven.» Salme 49,17–18.

I et samfunn som er gjennomsyret av materialisme, blir det ofte vanskelig å vende sinn og tanker bort fra det jordiske og materielle og mot det himmelske. Jesus kjenner våre hjerter, og vet hvor lett vi har for å glemme det som virkelig har evighetsverdi.

Vi blir i livsstil og holdning veldig jordbundne. Vi trenger selvfølgelig penger for å leve, og det er heller ikke galt å være rik. Men hjertet kan faktisk bli som en tung pengesekk som vi drasser med oss som en byrde, uten å gi særlig lykke og glede.
Da blir det galt. Det er dette Jesus advarer mot i Bergprekenen. «Søk først Guds rike.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det lønner seg å satse på det som varer. Det moderne menneske, med god økonomi, har lett for å tenke kortsiktig.
Skatter på jorden er forgjengelige og taper sin verdi. «Rikdom er en god tjener, men en dårlig herre.» Og Jesus sa, «For det er ikke det en eier, som gir liv».
«Og dette er det evige liv at de kjenner deg, den eneste sanne Gud, og ham du har utsendt, Jesus Kristus.» Joh. 17,3.


Mange vil huske visesangeren Cornelius Vreeswijk og hans tankevekkende sang, «Du kan ingenting ta med dig dit du går. Nej du kan ingenting ta med dig dit du går. Du behöver inga penningar När du vid porten står. Och du kan ingenting ta med deg dit du går».


«Vær ikke redd når noen blir rik, når velstanden øker i hans hus. For når han dør, får han ingenting med, velstanden følger ham ikke i graven.» Salme 49,17–18.

Trenger du mer åndelig påfyll?