Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Velprøvd hjertemedisin

«Hjertet er mer svikefullt noe annet», sier profeten Jeremia (Jer 17,9).

«Ingen må narre seg selv!» (1Kor 3,28).

Fordi vi har fått fri vilje med ansvar for egne liv er vi også helt i stand til å lure og forføre oss selv. «Hjertet er mer svikefullt noe ­annet», sier profeten Jeremia (Jer 17,9).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Derfor trenger vi hjelp fra Herren «som gransker hjerter og prøver nyrer» (vers 10). Selv om vi er fullt ansvarlige for hva som bor i hjertet er vi ofte ute av stand til å bedømme våre egne følelser og tanker.

De lurer oss til å farge virkeligheten, noen ­ganger til egen forherligelse og andre ganger til selvfordømmelse, vantro og frykt.

Hjertet må ivaretas hvis det ikke skal forderves av syndens makt. Synden har sitt opphav i det samme hjertet som vi drar livet ut fra. Og munnen taler ut det som hjertet er fylt av.

Derfor er det i hjertet alt begynner, både det gode og det onde. Ingen kan stille seg likegyldig til hva som skjer i ens eget hjerte.

Det er en god øvelse å lytte til hva som kommer ut av vår egen munn. Hvis vi er ærlige mot vår egen samvittighet og Den Hellige Ånd, vil vi kunne finne stor hjelp til ekte selvransakelse og indre forpleining.

Syndsbekjennelse, anger og bot er eldgamle virkemidler som alltid bringer god frukt. Den Hellige Ånd vil hjelpe oss til sann innsikt når han ser vi trenger det. Stol på ham, han skal gjøre det!

Her finner du flere andakter

Les også
Fullfør din tjeneste!
Les også
Hvorfor er vi mennesker så opptatt av å bli sett, bekreftet og elsket?
Les også
Du er skapt for å vandre i lyset
Les også
Igjen
Les også
Bør