Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Velkommen hjem

Jesus er stadig på utkikk etter de bortkomne.

Liknelsen i Lukas 15 om sønnen som vendte hjem beskriver noe av Guds hjerte. Gud møter ingen med fordømmelse, men med varme og kjærlighet. Sønnen som hadde sløst bort alt han hadde fått, blir mottatt som et elsket og etterlengtet barn.

Det handler om to sønner. Vi møter to mennesketyper, synderen som vender tilbake, og den tilsynelatende rettferdige, han som er hjemme, men likevel borte. Han viser ingen tegn til glede over brorens hjemkomst.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han kom hjem fra arbeidet på markene, og da han nærmet seg gården får han høre sang og dans. Det var gjort i stand til velkomstfest. Sønnen blir sint og vil ikke være med. Faren forsøker å tale vennlig til ham, men svaret er en sterk anklage.

Liknelsen beskriver så fint Guds hjerte mot oss som ikke alltid er så perfekte og fullkomne. Gud møter oss med en betingelsesløs kjærlighet, varme og akseptering og slett ingen fordømmelse.

Vi må «komme til oss selv» og bestemme oss for å sette kursen hjemover. Vi vet allerede hvordan velkomsten vil bli; Guds nådige tilgivelse, kjærlighet og åpne armer.

Jesus er stadig på utkikk etter de bortkomne. Han har alltid den ene for øye. Han kaller og innbyr og ønsker at vi skal leve i bot og bønn om tilgivelse og frelse i Jesu navn. Vi er umistelige for Gud. Hans kjærlighet og omsorg er grenseløs. Velkommen hjem til Gud!

Her finner du flere andakter

Les også
Fred på jorden?
Les også
Skjul ikke noe
Les også
– Er du takknemlig for din DNA-kode?
Les også
Grepet av Gud
Les også
Følg meg!