Uten penger

Jesaja 55:1 er et snodig vers. «Dere uten penger, kom og kjøp.» Hvordan skal man kjøpe når man ikke har penger?

Kom, alle tørste, kom til vannet! Dere uten penger, kom og kjøp korn og spis! Kom, kjøp korn uten penger, vin og melk uten betaling! Jesaja 55:1

Jesaja 55 er et fantastisk kapittel. Som bibelskolelærer anbefaler jeg det ofte, og siterer sjelden kort. Vi får nøye oss med et par vers, men les gjerne hele kapitlet!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Verset er snodig. «Dere uten penger, kom og kjøp.» Hvordan skal man kjøpe når man ikke har penger?

Men i neste vers står det. «Hvorfor bruke penger på det som ikke er brød, og arbeid på det som ikke metter? Hør nå på meg, så skal dere få spise det som godt er, og fryde dere over fete retter.»

Det står altså ikke på hverken penger eller arbeid. Heller hva pengene og arbeidet går til. Om kvinnen som rørte ved kanten av Jesu kappe, står det: «Alt hun eide, hadde hun brukt uten å bli hjulpet; det var heller blitt verre med henne.»

Og så er det noe med at det som virkelig hjelper kan vi ikke betale for. Overfor Gud står vi uten penger, samme hvor mye vi har. Derfor må det gis fritt.

Men vi trenger likevel å kjøpe. Se for deg en smart investor. Å kjøpe er å velge, gi respons. Å bli kristen er å legge ned sitt liv og følge Ham. Og det er å ydmyke seg, ved å ta imot uten å kunne gi tilbake hva det kostet.

Les gjerne flere andakter: