Illustrasjonsfoto: Sean MacEntee/CC/Flickr

Troskap mot sannheten

«Men vi skal være tro mot sannheten i kjærlighet og i ett og alt vokse opp til ham som er hodet, Kristus» (Efes 4,15).

Vi er betrodd sannheten om at Gud er god, om frelsen og om veien inn i Guds rike. Derfor kreves det troskap, og kjærlighet til dem som er objektet for vår trosutøvelse.

Evangeliet er et ikke-kommersielt og frivillig produkt. Det kan bare tas imot i tro.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men hva så med kjærligheten – er ikke den størst? Jo, sett i kontrast til troen og håpet sier Paulus at «størst av alt er kjærligheten».

Men det betyr nødvendigvis ikke at den kommer først. For kjærligheten må aldri bli et tåketeppe som avdemper det vi ikke ønsker å erkjenne om oss selv og om Gud.

For sannheten kan i første omgang virke brutal og ekskluderende. Men selv om det er sant at vi er syndere og fortjener dødsstraff, så er det også sant at Gud elsket oss så høyt at han gav oss sin egen sønn til soning for våre synder.

Så er det et vekstpotensial i sannheten og kjærligheten. Vi trenger både mer sannhet og større kjærlighet. Her ligger det ingen motsetning, men heller en oppfyllelse av kravene Gud nedfelte i loven.

Den som elsker, er nemlig fullkommen, og ingen sannhet kan skremme eller avspore den som er grunnfestet i Guds kjærlighet. Slik blir vi som kropp til nytte for ham som er hodet, nemlig Kristus.

Trenger du mer åndelig påfyll?

Les også
Ubehagelig ærefrykt
Les også
Skjønnhet, godhet og sannhet
Les også
Rikene som ble knust
Les også
Jesus tok skylda!
Les også
Vekkelsesforventing